3 éves B kat jogsival átminősítés után vihetek utast vagy akkor is 2 év rutin kell?
Az első nemzetközi kategóriától számít a 2 év(hiába értelmetlen a dolog, de így van)
Szóval amint megcsinálod elméletileg vihetsz utast.
Meg ha több mint 2 éves A-val csinálsz B-t akkor rögtön vihetsz futót is.
Nem így van.
B kat. egyáltalán nem számít bele, csakis az A kat. jogsinak kell meglennie 2 éve az utasszállításhoz.
100%-os infó, hivatalos szervektől kérdeztem meg én is kb. 3 hete, mert nem volt számomra egyértelmű a törvény szövege.
Habár hozzátették, hogy a rendőrök 90%-a sincs ezzel tisztában, így nem szoktak szívózni rajta - hacsak ki nem fogod a 10%-ot...
Én oktatókat kérdeztem meg(volt ügyvéd és rendőrszázados is köztük) és mind azt mondták hogy B beleszámít.
(nekem is van már pár éve Bkategória, Ak-t csináltam nemrégiben és kérdezősködtem elég sokat)
Mint mondtam, én a hivatalos szerveket kérdeztem meg, nem az oktatót és nem is a rendőrszázadost.
Úgy gondolom a hivatalos szervek hivatalos állásfoglalása a mérvadó egy ilyen kérdésben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!