Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi van olyankor, ha én egy...

Mi van olyankor, ha én egy normál főút mellett a gazosban, azzal párhuzamosan megyek? KRESZ ide nem vonatkozik, ugye?

Figyelt kérdés

Ahol nyilván nincs forgalom, viszont ugyan oda jutok el mint ahova a főút visz, egyértelmű. Csak mert pont ilyet láttam hogy 3 csávóka ott nyomta quaddal ezerrel az út melletti gazosban, és ekkor gondolkodtam el, hogy végül is nem az úton vannak, akkor ez most hogy is van kreszileg?

Példának ha mondjuk én az 1-es főút mentén, mellette a gazosban Budaörsről elmegyek Győrig, csakis a gazosban maradva végig tényleg, na iylenkor mi a helyzet? Rám szólhat valaki vagy elkövetek valamit? Hiszen nem közút, kresz nem hiszem h vonatkozik ide, max a magánterületre való bemenés miatt olykor, de a frász tudja, út menti árkok mentén csak nem szólnak még ha magánterület is.

Szerintetek hogy van ez ?? Ez jutott eszembe, semmi más megvalósítható dolog, ez az egy kivitelezhető ...

KÖSZI

(egy másik tegnapi kérdésemből származik, csak azt már senki nem olvassa, bocs ha valaki mégis 2x látja, de nagyon szeretnék erre választ, ezért tettem külön fel)

2009. júl. 30. 08:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Na akkor ezt is megtudtam, hogy csak az 50 felettieket tilos tolni .... jól van, haladunk ....

Legközelebb azért fognak megbüntetni mert jogsi nélkül toltam egy elakadt mercedes Sprintert amelyről kiderült, hogy 3,5 t feletti.

Gyerekek ez állat ......... Itt tényleg minden józan ész megáll.

És való igaz, ha nem lennének az idióta szabályok amelyek miatt nekem meg 3-szor annyi pénzbe kerülne mire levizsgáztatom, mint amennyit a motor ér, akkor talán közlekedhetnénk szabályosan is.

De ezt nem is tudtam, hogy a nagy nyugaton 125-ig lehet B-vel, akkor amikro kint voltam, azért voltak ezzel olyan lazák a spanyol srácok. Már értem.

De valóban, a nagy majmolás közepette akkor ezt miért nem majmoljuk el tőlük? Vagy mi csak a hülyeségeket vagyunk képesek majmolni de ami észszerű, azt nem ? Borzalom!

2009. júl. 30. 12:05
 12/19 A kérdező kommentje:

10:30-as!

A tied 50-esnél nagyobb volt?

és tudsz esetleg erre valami KRESZ szabályt? most már egyre ellentmondóbbak itt az írások :((

2009. júl. 30. 12:07
 13/19 A kérdező kommentje:

10:14

"De tilos tolni is, egyedül a segédmotorkerékpárt toló személy nem számít vezetőnek. Értsd meg, hogy nem lehet hivatalosan menni vele, kivéve útvonal engedéllyel."

Na ez is ... itt tisztázni kéne akkor a "menni", a "vezető" és a "tolni" szó jelentését.

2009. júl. 30. 12:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
okés, én feladtam. Gépjárművet vezetői engedély nélkül nem tolhatsz. Járművet igen.
2009. júl. 30. 12:26
 15/19 anonim válasza:
Ne legyél hülye . Menj inkább biciklivel , minthogy megbüntessenek . A szabályokat meg nem azért találták ki, hogy neked tetsszen .
2009. aug. 2. 21:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Én meg nem tudom feladni, mert nem értem ezt a nagy ellentétet

1, itt sokan okoskodnak, hogy nem tolhatom

2, mostanra meg már több oktatót és rendőrt is megkérdeztem, és egy se mondta, hogy ne tolhatnám, azt mondta, azt lehet, csak ráülni nem, bár ezen is elvariált az egyik oktató, mert mi minősül ráülésnek? ha le van támasztva és rádőlök vagy csak félig dőlök neki vagy tán egészen de egy lábbal a földön ülök rá? Szóval nem olyan fekete-fehér ez a kérdés.

2009. aug. 2. 23:29
 17/19 anonim ***** válasza:
oktató ilyet mondott h tolhatod a gépjárművet? akkor gratulálok neki meg neked is
2009. aug. 3. 08:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Tolhatja, mert ha nem az nem életszerű! Igaz ebben az országban mi életszerű?! Azért vannak ilyen rendelkezések mert ezzel is pénz zsarolnak ki tőlünk! Ilyen egyszerű. Nehogy már megbüntessen valaki is mert a bexart motoromat tolom emberek! Különben is ha jogositvány nélkül elkap akkor a büntetés után tolnom kell a járművet..:D a sarokig!
2009. aug. 3. 09:41
 19/19 A kérdező kommentje:

09:41

Na igen ..... ehhez nem kell sok komment, de valaki idézze már be lécci a pontos KRESZ-§-t ami alapján mondja a hülyeségeket, mert megismétlem, igenis több oktató ezt mondta nekem, másrészt ahogy írta az utolsó tökéletesen életszerűtlen a dolog. Tegyük fel, hogy meg tud fogni és elkap, na akkor utána mi van? Elvileg tolnom kell haza nem? Vagy ott a helyszínen be kell dobnom a gazosba? :-) Eszement ötletek tudnak azért megjelenni ....

2009. aug. 3. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!