Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha én magánterületen vezetek...

Ha én magánterületen vezetek autót, akkor nem kell jogosítvány, igaz?

Figyelt kérdés
Pl erdőben vagy szántók melletti földúton, lényeg hogy nem közúton a forgalomban. Ilyen esetben nem kell hozzá jogsi ugye? (végül is az erdészet magánterülete azt hiszem)
2009. júl. 29. 21:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hát igen, ez aranyos, valóban :-D

De ha látnád ezen az elvileg behajtani tilos úton milyen forgalom van, eldobnád magad ....

Most már kezdem megérteni, akkor a hangsúly a FIZIKAI elzártságon van, tehát ha az út mindkét végén már egy lelakatolt vassorompó van, akkor a szabály szerint OKÉ, és akkor már lehetne.

Remélem ezt jókl értem, csak mert tudok ilysen utat, amelyet sorompó zár el, de mellette be lehet slisszanni.

Na most az számomra egy izgi kérdés, hogy ha egyszer magánterület, akkor függetlenül attól, hogy elzárt--e fizikailag vagy sem, arra a magánterületre a rendőr csak úgy mégis hogy mehet be?? Azaz kvázi ha nem mehet be oda jogilag, akkor hogyan kérheti a papírjaimat?

2009. júl. 30. 00:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Hidd el nem lesz semmi ha vezetsz az erdő szélén vagy szántón.... Ha meg arra jár a rendőr akk simán ki lehet magyarázni h nagyon szerettél volna meg itt nem zavarsz senkit.
2009. júl. 30. 13:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát utolsó válaszadó abból nem szabad kiindulni hogy megszegjük a szabályt és majd hátha jóindulatú lesz a rendőr ha esetleg összetalizunk. A kérdésre a válasz nem igaz.
2009. júl. 31. 01:12
 14/14 A kérdező kommentje:

Na egy kis fejlemény:

Bementem az erdészetre tegnap, és azt mondták, ugyan nem örülnek neki, de sokan vezetgetnek náluk bent az erdőben, de HIVATALOSAN NINCS ÚTNAK MINŐSÍTVE, azok csak általuk használt üzemi utak ezt mondta, de valami fejessel beszéltem, az meg cak elnevette magát amikor kérdeztem h oda a kresz érvényes-, elkezdi, ugyan már, hog ylenne ott kresz, ott max a szarvasokkal találkozhatok és a falopó cigányok teherkocsijával, másal nem. De a lényeg: hivatalosan nem út. olé ....

2009. júl. 31. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!