Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent ez a gumiméret?...

Mit jelent ez a gumiméret? J21x1,60

Figyelt kérdés

A motoromra a gyári adatok szerint ilyen gumikkal kellene futnia:

első: J21x1,60

hátsó: J18x1,86

Az első részét értem, a J - max 100Km/h sebesség, a 21-18 az átmérője col-ban.

A két utolsó értéket nem tudom mi lehet, mert ami találtam ismertetőket ott sokkal nagyobb értékek szerepeltek.

Pl 120/70 aminél írták is, hogy az abroncs magassága a szélesség arányában 70%, bár itt is az magasság milliméterben van megadva.

Valaki ha tudja miként kéne értelmeznem a méreteket legyen szíves felvilágosítani.

2012. szept. 8. 16:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Az érték második része is collban van megadva, át kell számolnod mm-be ha olyan gumit akarsz rátenni!

1,60x25,4=40,64 mm

1,86x25,4=45,72 mm

Mi ez, bicikli ezekkel a virsli gumikkal?

2012. szept. 8. 16:15
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ, de így se stimmel szerintem!

Egy 125-es enduro gyári gumimérete lenne, annak nem hiszem, hogy 4cm magasnak kéne csak lennie

a képen se tűnik olyan kicsinek

[link]

azért nem értem az egészet :/

2012. szept. 8. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezért hasznos angolul tudni. Ha ugyanis ismered ezt a bonyolult nyelvet, a link szövegéből könnyen rájöhetsz, hogy a J21x1,60, illetve J18x1,86 nem gumiméret, hanem a felni mérete. Ezt egyébként a J is jelzi: ez egy kerékpánttípust jelöl.

Vagyis az első felni 21" átmérőjű és 1,60" széles, a hátsó meg 18" átmérőjű és 1,86" széles. Gumiból ennél szélesebbet lehet rá felszerelni, a hátsóra egy Cheng Shing 110/80/18 méretű gumi van felapplikálva.

2012. szept. 8. 16:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Sosem a gumi magassága van megadva, hanem a szélessége! A per utáni százalék jelöli a magasságot a szélesség alapján!
2012. szept. 8. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!