Mi alapján válasszal alufelnit az autómra?
Hali típust nem irtál az is számit:)
Hogy mi alapján válasz: a legfontosabb: a saját ízlésed:)
Ha nagyobb felnit akarsz nem lesz nagyobb a kerékátmérő ugyanis a guminál is vannak váltószámok, úgyhogy összességében a kerék ugyanakkora lesz, csak ebből a méretből a felni többet fog kitenni mint a gumi( ez az úgy nevezett peres gumi). Persze jól gondoltad hogy lesz hátránya, peresebb gumival jobban meg fogod érezni az úthibákat, cserébe jobban fog ki nézni:) De azt ne feledd hogy a gyári méret nem véletlenül akkora amekkora, a mérnökök arra specializáltak mindent úgy hogy a legideálisabb mindig a gyári méret lesz
Hello!
Mitsubishi Colt 94-ről van szó.
Ha a gyári kerékátmérőt szeretném megtartani, akkor egy 14"-os felninél már csak 155/50/R14 lehetne, ami egyrészt szerintem nem is létezik gumiba, másrészt a futóműnek se kedvez. Mi történne akkor ha erre a 14-es felnire felraknék mondjuk egy 165/65/R14 -es gumit?
itt a váltóméret kalkulátor
ET-nél meg az a lényeg hogy minél inkább közelebb legyen a gyárihoz, de ha már muszáj eltérni akkor inkább kisebb legyen mint nagyobb mert bután fog kinézni
"Mekkora lenne az ideális ET méret?"
Az eredetihez közeli, de ez függ a felni sélességétől is.
Köszönöm az eddigi válaszokat, ez a kalkulátor elég hasznos, köszönöm. Nem tudom a gyáréi ET méretet, de ami felniket néztem az ET35-ösök. Amit korábban írtam gumiméretet, nagyon olcsó, ezért ha nem teszi tönkre a kocsit, azt szeretném választani.
Tehát a Felni az 14x5.5 ET35. És a gumi 165/65/R14
A kalkulátor szerint ez már nem fér bele a 2.5%-ba. Ebből lehet baja a kocsinak?
Tönkre nem teszi, kicsit hosszabbá válnak az áttételek, lustábbnak érezheted vele az autót.
A ET a a felni felfogatási síkjának és a középső síkjának egymástól való távolsága mm-ben. Ha nagyobb az érték, bemászik a kerék a kocsi alá, csökken a nyomtáv, esetleg a futóműbe érhet. Ha kisebb, kifelé tolódik a kerék, nő a nyomtáv, és a sárvédőbe érhet bele a kerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!