A motorok adásvételijében írt az átíratásra adott 15 nap haladék alatt lehet motorozni biztosításkötés nélkül?
Miért ne lehetne?
Azért van az az átiratási idő. Ha megvetted a motort és hazaviszed akkor még a régi tulaj nevén van és az ő neve alatt biztosítva van! Ez a lényeg hogy legyen érvényes biztosítás és műszaki a gépen, és van adásvételid-most már 4 példányos kell!(persze erre figyelj hogy minden papír ok legyen!)Én megvettem, hazahoztam 150 km-ről, ez volt pénteken-és egész hétvégén le se szálltam róla, majd hétfön elvittem eredetvizsgára majd intéztem a biztosítást, stb.csak ne lépd túl azt a határidőt és persze jobb minél előbb túl lenni az okmányirodán, aztán már csak húzni kell neki...
"Ha megvetted a motort és hazaviszed akkor még a régi tulaj nevén van és az ő neve alatt biztosítva van!"
A motorra kötött kötelező biztosítás az eladás pillanatában megszűnik, onnantól kezdve a biztosító nem vállal felelősséget a járműre, mert már nem az a tulajdonosa, akivel ő szerződött. Természetesen a biztosítás felmondása nem történik meg azonnal, csak később, mikor elfárad a volt tulajdonos a biztosítóba, viszont olyankor visszamenőlegesen szüntetik meg a biztosítást az eladás dátumától kezdve. Logikus: ha megveszed a motort és másnap belezúgsz vele egy autóba, ne az előző tulaj biztosítója fizessen, mert velük te nem szerződtél.
Vagyis a vásárlás után a motor fedezetlen, nem lehet vele nyugodt szívvel motorozni, abban a hiszemben, hogy "úgyis biztosítva van".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!