Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire kell figyelni Jawa...

Mire kell figyelni Jawa Babetta vásárlásakor?

Figyelt kérdés

Ma megyek megnézni egy babettát, rég álmodozok erről a típusról és ha jó állapotban van akkor meg szeretném venni.

Mire kell ezeknél a típusoknál figyelni, esetleg típushiba??

Előre is köszi :)

2012. szept. 7. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Igazából hogy könnyen indítható legyen.

Ha nagyon gyorsan kell tekerni a pedált ahhoz hogy induljon, akkor az indítóbetétekkel gond van. Azt pedig elég nehéz kicserélni.

Én épp most újítok egy fellelt (tizenéve nedves sufniban állt) darabot, és egyedül csak ezzel gyűlt meg komolyabban a bajom.

Ja, még amire figyelnék a helyedben: a benzintank belseje ne legyen rozsdás! Elég macerás benzintank belsejét felújítani rendesen. A leváló apró rozsdadarabkák pedig örökké dugulásokat okoznak a karburátorban.

Ezenkívül természetesen fontos, hogy elég kompresszió, erő legyen benne.

A kipufogót és karburátort elég gyenge csavarok tartják, ezek ne legyenek megszakadva.

Továbbá sokan ott hibáznak, hogy a középtámaszra emelt motorra felállva indítják, ezért a bak csapjánál, ill. a motor alsó felfüggesztési pontjánál deformálódik, esetleg elreped a váz.

Az enyém tizenév rothadás, elhagyatottság után épp tegnap kelt életre, nagy volt az öröm! Szépen ketyeg, szerintem tök jó komfortos kis gép!

Meglátásom szerint sokkal sikeresebb, versenyképesebb gép lett volna ez annak idején, ha erősebb anyagokból rakták volna össze.

Sok sikert!

2012. szept. 7. 14:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Dobok még egy linket is, én ebből nyertem nagyon sok hasznos információt, trükköt a felújításhoz, szereléshez:

[link]

2012. szept. 7. 15:17
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen a tanácsot sokat segitettél
2012. szept. 7. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!