Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel tisztíthatom a motorom...

Mivel tisztíthatom a motorom gyújtását?

Figyelt kérdés
Mivel lenne a legcélszerűbb tisztítani ? Kontakt tisztítón gondolkozok , csak ugye "papíros" van a tekercseken .Bár azt írja hogy nem támadja meg a papírt :) Tapasztalatok pl Simsonon , Babettán stb. ?

2012. júl. 28. 21:44
 1/5 pagan ***** válasza:
50%
semmivel,ha jól működik akkor minek,nem értem mit akarsz rajta tisztítani
2012. júl. 28. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, milyen gyújtásról van szó, mit akarsz tisztítani és miért. Ha a gyújtás jól van összerakva és működik, elektronikus gyújtás esetén nincs szükség tisztításra. Általában olyan a gyári kialakítás, hogy a megfelelő érintkezők nem koszolódnak, nem kopnak.

Megszakítós gyújtás esetén a megszakító üllőjét és kalapácsát kell időközönként megvizsgálni és tisztítani, mert még jó beállítás mellett is beégnek egy kicsit. Ehhez elméletileg csak vékony, finom reszelőt lenne szabad használni, mert arról nem válik le semmi, de a beégett réteget eltávolítja (utána be kell állítani a megszakítóhézagot). Viszont sokan használnak kettéhajtott finom csiszolópapírt (400-600-800).

Egyébként csak a saruk, csatlakozók állapota romolhat, de ha minden vezetékcsatlakozást forrasztottál és a sarukon, dugaszokon zsugorcső van, akkor ezek sem fognak gyorsan oxidálódni. Ha meg mégis, akkor szét kell őket szedni és a feljebb írt csiszolópapír megoldja a problémát.

2012. júl. 28. 22:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Ahogy én tisztíttottam.

Levegővel kifujattam(kompresszorral)

Elméletileg lehet kapni féktisztítót azzal meglehetne de inkább csak fújd ki jó erős levegővel.

Üdv!

2012. júl. 28. 23:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Kontakt sprayvel nyugodtan lehet. Én még egy finomabb kefével is meg szoktam takarítani. A gyertyát meg benzinben finom drótkefével pucolom ki. De ezeket csak akkor szoktam megcsinálni ha érzékelem hogy valami probléma van. A régi gyújtáselosztó rotorokat is simán ki lehet így pucolni.

Fékolajat nemigazán ajánlom mert az elektronikában sok a gumi műanyag és bakelit amit a fékfolyadék megmarhat. Amúgy a fékfolyadék is oldja a rozsdát tény mi tény..

2012. júl. 29. 00:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem fékfolyadék, féktisztító. Egészen más a kettő. A féktisztító zsírtalanítószer, elsősorban a fékalkatrészek gyári konzerválószerét lehet vele eltávolítani, ráadásul örvendetesen nagy nyomás van a palackban. Így aztán alaposan meg lehet vele takarítani a gyújtás alkatrészeit. Csak nem mindig célszerű, mert néha felkavarja az amúgy békésen csücsülő port és a generátorra vagy lendkerékmágnesre tapadó vasreszeléket, ami szeret mindenféle alkalmatlan helyekre lerakódni.
2012. júl. 29. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!