Simsonom 100kmen 3,5 litert eszik 38,5km/h átlag sebbeségel 2óra 35 perc alatt! (digitális km órás adat! ) Sokat eszik! HELP!?
Simsonom 49cc! végsebessége 79,5 km/h Sokat eszik!! Ha 38,5 átlagsebbesség helyett a duplájával mentem volna azaz végig 77 el akkor 7 litert enne 100on??
Egy jól beállított simó 100 kmen 40 es átlagsebességel 1,5-2,5 litert eszik! Enyém meg 3,5 litert!
Mi lehet a baj?
Mit kéne rajta állítani?
Hy!
Elösször is a fogyasztása az átlagos.
Úgy tudsz rajta csökkenteni ha megfelelően húzod neki a gázt.
Nekem pl MZ-zém van ő 4000 fordulat körül fogyaszt jól ha kevesebbet pörög akkor többet eszik-ez amolyan 2 ütemű varázslat :)
A fogyasztásból úgy tudsz visszavenni hogy a súbertűt a karbiban átakasztod feljebb.Én így kb fél és egy liter közti mennyiséggel tudtam csökkenteni a fogyasztáást,na megy egy új kipufogó is sokat számit.
Még valami:ha sportkipuf van rajta akkor ennél lejebb nemfog menni a fogyasztás szerintem.
Ja és még valami ha a 38,5 ös átlagsebességed duplájával mentél volna akkor nem evett volna 7litert 100-on lehet akkor evett volna 3,2 litert.
És mégvalami:Fogyasztásnál sokat számít az hogy hosszútávon használod vagy városban ,decikben mérhető a különbség.
Nagyonsok,kettőnél többet max akkor eszik,ha a parasztgyerek bohóckodik vele a szántóföldön.
Lehet hogy 30 éves henger+dugó van rajta..-mondjuk ennek ellentmond a 80-as végsebesség sík úton.
Szerintem nézd meg mégegyszer,hogy jól kalibráltad-e be a teszkós kilométerórádat,mert egy sima 50ccm-es szimó képtelen sík terepen 80-nal haladni.
Azt a 1,5-2L-t honnan vetted?
Több oldalon is vannak:
Idézem:
fogyasztás 40-45km/h-nál: 1.34liter/100km, fogyasztás városban huzatva: 3,5liter/100km
Van különbség:
ÖVÉ: fogyasztás 40-45km/h-nál: 1.34liter/100km
ENYÉM: fogyasztás 38.5/h-nál: 3.5liter/100km
Kicsit több mint 2,5 szeresével többet fogyaszt az enyém! jah és megjegyzem neki 60cc enyém meg 50cc
Idézem:
100 km-re vetítve 1,8 l-es fogyasztást jelent.
így az enduro fogyasztása megközelítőleg 1.6 liter 100 km-enként.
A végeredmény egy 105 ccm-es masina 3 l-es fogyasztást jelent 100 km-en.
Ugyhogy sokk az a 3,5 liter/100kmen!
ÉS a tiédben is benne vannak ezek:
" 60ccm-es henger + tervezett széles préssávú, emelt kompressziójú hengerfej. (13,5:1)
75-ös főfúvóka, könnyített szívás, könnyített dugattyú, polirozott szívó és kipufogó rész, a hengeren és a dugattyún növelt ablak
4 sebességes váltó, 3 testelektródás NGK (japán) gyertya, 16-os első lánckerék, 12V-os rendszer, tirisztoros gyújtás, 1.8mm-es előgyújtás, spéci súbertű "
Feltételezem nem.
Feltételezem nem. Egyébként valószínűleg szegénykeverékkel megy hogy ilyen keveset fogyaszt, vagy csak simán kamuzik. Én is írhatom a hogy BMW-m 5litert eszik ,aki nem ért hozzá majd el is hiszi.
Egyébként meg nemtudom, a Husaberg FE450-em eszik 5liter környékén országúton, tempótól függetlenül. Szóval relatíve qrva sokat eszik mindkettőtök simsonja.
a gyári az 2,7 65 km/h nál b@szod
Ez nagyon jó érték!
Hogyan lehetne megcsinálni nekemis???
75-ös főfúvóka, 1.8mm-es előgyújtás, spéci súbertű ezek mit határoznak?
ezekkel is csökkenne a fogyasztás??
De jó, hogy ezen az oldalon állandóan kétségbe vonják a mások által írt cikkeket.
Regisztráljatok már be simson.hu-ra, és ott fel lehet venni a kapcsolatot a cikkek szerzőivel, gyanítom, hogy még a motort is odaadnák egy körre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!