Dugattyút lehet cserélni alulról? (személygépkocsinál) a többi lent
Ezt honnan veszed, hogy ha a hengerfejet leveszed akkor síkba kell köszörülni? Nem egyet vettem már le és raktam vissza és jó volt! Ha nem sérült, nem főtt meg a motor akkor nem kell! Csak ha deformálódott akkor kell! Csak jól letakarítod, új tömítés és mehet vissza. Ja a tömítést zsírral mind két oldalát nagyon vékonyan kend be. A csavarokat pedig középről kifelé spirálisan húzod meg. Lehetőleg erőkorlátozó kulccsal. Én úgy csinálom mindég ez estére essen és reggel újra át húzom és mehet vissza a vezérlés.
Gyűrűt úgy is csak szettben kapsz mind a hármat cseréld ki. A két felső nyomás tartó gyűrűt és az olajlehúzót.
Felül megy a sima, utána az amelyiknek van egy pici válla, és végül az olajlehúzó. természetesen alulról kezd rátenni. A lehúzó két lemez karika között egy hullámos távtartó.
Ha már így szétszedted érdemes lenne a hajtókar csapágyakat is cserélni! Nem rontja el!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!