Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell berúgni egy nagy...

Hogyan kell berúgni egy nagy köbcentis négy ütemű motort?

Figyelt kérdés
Most az 5-600 köbcentis endurokra és cross motorokra gondolok, nekem nagyon nehéz volt először berúgni, mert a berúgókart nagyon nehezen tudtam lenyomni még úgyis ha álltam a motoron, ezért gondoltam, hogy esetleg van valami technikája?

2012. szept. 2. 07:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem fentről lefele rá kell kicsit rugaszkodni, és akkor lehet berúgni... Bár sosem rúgtam be nagymotort, de én azt láttam, hogy mintha így rúgnák be.
2012. szept. 2. 07:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Azt elhiszem, hogy nehéz :/

Visszarúg eltöri a lábad. Van egyáltalán ilyen nagy köbcentis berúgós motor?

2012. szept. 2. 08:17
 3/8 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=N2VaNYGvI6Q

Na nemár :D Te is lány vagy? :)

http://www.youtube.com/watch?v=mDmvBhRqaKM

Itt elmagyarázza (gondolom én :D) bár én egy szót nem értek angolul :)

2012. szept. 2. 08:26
 4/8 anonim ***** válasza:

ma 08:17

Van bizony. Öreg nagy endurok 600-650-eseken van, valamelyiken CSAK az van, de az újabbakan önindító-berugó kombináció van.

2012. szept. 2. 08:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem vagyok lány, 18 éves fiú vagyok, szégyen-nem szégyen 350 köbcentis motort is csak sokára sikerült berúgni úgy, hogy kétszer háromszor rendesen sípcsonton vágott, egyszerűen nagyon nehezen bírtam lenyomni a berúgokart próbáltam úgyis, hogy rááltam és a súlyomat (75kg) próbáltam lefelé lökni
2012. szept. 2. 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha olyan a kompressziója egy ötvenesen is elcsodálkozik az ember, hogy nehéz berúgni... Egy 600-ashoz meg eléggé bikázni kell... Szerinterm nem is lehet berúgni... Egy 250-es ETZ is tud brutális visszarúgni...
2012. szept. 2. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A dekompresszor segítségével a dugattyút fhp utánig forgatod, aztán elengeded és rárúgsz egy izmosat. Így először lefele indul meg a dugattyú, tud lendületet venni, mielőtt újra a felső holtponthoz érne. Ismerősömnek van egy 600-as Tuaregje, és ha önindítóval indítod, akkor is kell használni a dekompresszort, mert nem tudná megforgatni az önindító.
2012. szept. 2. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:

A saját káromon tanultam meg jó pár visszarúgás után a helyes technikát. Egy 600-as 4 üteműt nem úgy kell rugdosni mint a simsont :D A lényeg annyi hogy gyújtást ráadjuk, benzincsap kinyit, szivató ráhúz, dekompresszor kart behúzva 8-10x megrúgjuk (átforgatjuk párszor a blokkot). Majd a dekó kienged, berúgókart mozgatva megkeressük azt a pontot ahol már teljes testsúllyal ránehezedve sem megy lejjebb a berúgókar, ez a dugattyú felső holtpontja. Ekkor behúzzuk a dekompresszor kart és egy nagyon kicsit (csak 1-2 centi) még nyomunk le a berúgókaron. Elengedjük a dekót és egy izomsat rárúgunk (persze a berúgókart hagyjuk 'visszaracsnizni') ha jól van belőve minden akkor 1-2 rúgásra indul hidegen. A leírtak szerint mikor rárúgsz akkor mind a 4 ütem meglesz így sokkal könnyebben indul mint ész nélkül rugdosva. Visszarúgni nem fog mert a dugattyú így lefelé indul el.

Akkor rúg vissza ha a dugattyú felfelé indul rúgásnál, begyullad az üzemanyag és hirtelen visszalöki a dugót, a berúgókar ekkor szépet oda tud csapni a lábnak. Persze ki kell tapasztalni, próbálkozni szigorúan csak krossz csizmában, abban nem lehet gond :D

2021. febr. 1. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!