Most raktam le az M-es jogsit de nem tudok dönteni, Yamaha tzr50-et vagy egy Endurot vegyek?
Debreceni vagyok tehát elég nagy város! Inkább csak itt kellene egyszer kétszer lesz,hogy megyek vele messzebbre,de akkor se a világ végére ilyenek,hogy Hajdúböszörmény..stb.
De tuti a két motor közül lesz vmelyik csak nem tudom melyik! Szerintetek melyik lenne a jobb? 15/F
Enduro, vagy Supermoto. Sokkal jobb, ha nem fájú tagokkal szállsz le a motorról egy kicsit hosszabb út után ;)
Én MINDENKÉPP azt venném.
Endúrót, kis köbcentinél se néz ki annyira idiótán, mint egy gyorsaságinak álcázott bicikli, kényelmesebb is, mert nem egész nap az alkarodon kell támaszkodnod, és nyugodtan lehet vele bármilyen terepen közlekedni(persze nem crosspályára gondolok, de nem okoz gondot se a földút, se a tempósabb átkelés egy fekvőrendőrön.)
Nyugodtan vehetsz nagyobbat is egyébként, 80-125 körül, a legtöbb rendőr vagy leszarja, vagy segg hülye hozzá, soha nem volt ebből problémám(csak arra figyelj, hogy ne legyen beleütve a hengerbe:D), nem sokkal drágábbak, viszont teljesítményben fényévekre vannak egymástól.
Kedves első válaszoló: egyrészt ezek a motorok nem kifejezetten drágák, másrészt meg talán nem kéne baszogatni azért, mert a szülei megengedhetik maguknak ezt(ámbátor ez nem jelenti egyértelműen azt, hogy "feleslegesen" költekeznek - de még ha így lenne se lenne senkinek bármiféle jogalapja ebbe beleszólni -, én is 15 körül voltam, amikor vettem egy motort, előtte meg kb 3 évig rakosgattam félre a zsebpénzt, hogy egy elég viharvert példányra szert tegyek.)
1. válaszoló képzeld, hogy van aki nyáron dolgozik, nem csak itt írkál h*lyeségeket. én pl 15 évesen megkerestem egy Simson árát egy nyáron, de 13 évesen már egy igen jó biciklit vettem magamnk a keresetemből, vagy 14 évesen egy telefont, szóval nem mindnki a szülőktől kap mindent. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a kérdezőnek a szülei fizetnek mindent, de ahhoz sincs semmi közünk.
A kérdésre válaszolva: én eddig csak szimóval mentem, meg robogóval de elég viccesen hat, mikor egy ilyen gyorsulási motornak kinéző valami áll a lámpánál és mikor zöld lesz akkor ilyen elviselhetetlen visító hangja van. Én inkább endurot vennék, annak jobb a hangja, de tapasztalatom egyikkel sincs.
3. válaszoló, attól hogy te szabálytalan vagy, még mást nem kell rábeszélned. Csak egyszer kell a rendőröknek rájönni hogy M jogsival 125ccm-es gépet vezetsz és rögtön ugrik a jogosítvány, meg fel is jelentenek, ami azt jelenti hogy jó sok pénzt fogsz fizetni.
Endúrót vegyél inkább ..
Amilyen állapotúak a magyar utak.. :(
-És mitől javulnának..
Ez aztán tényleg hatalmas szabálytalanság, közveszélyes állat, aki nem szívesen ül olyan motorra, és pláne nem ad ki rá pénzt, amivel egy meredekebb emelkedőn vissza kell váltogatni.
Csak a jegyzőkönyv kedvéért említem meg, de soha nem volt m es jogsim, a1 re csináltam először, viszont nem vagyok hülye, hogy ugyanazért a motorért 300k t fizessek 130-140 helyett, csak azért, hogy legyen rajta rendszám, amikor a rendőrök úgy ahogy van leszarják(mert leszarják.) Persze ha egy 600assal közlekednél rendszám nélkül más lenne a helyzet, de ilyen baromságot vélhetően elég kevesen csinálnak.
A bírsághoz még annyit hozzáfűznék, hogy teljesen más elbírálásban részesül egy tizenéves tanuló, mint egy önfenntartó felnőtt. A jó sok pénz ebben az esetben azt jelenti, hogy maximum 40k, ami már kevesebb, mint egy rendszámos többletköltsége lett volna, viszont hacsak nem vagy zsírparaszt a rendőrrel, úgy egy lebaszáson kívül nem lesz semmilyen következménye a dolognak.
Ez most tűnhet nemtörődömnek, de amióta amikor megállítanak, és az első kérdés az, hogy mennyit keresek, aztán(!) elkezd kutakodni valami után, amiért büntethet, már másképp állok ezekhez a dolgokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!