Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet feszitőgörgő helyére...

Lehet feszitőgörgő helyére vezető görgőt tenni?

Figyelt kérdés

A feszitő- és vezetőgörgőm is csapágyas. Néztem neten a vezető 7900 Ft, a rugós feszitőgörgő kompletten 30 000 Ft.

Nem lehet ugy megoldani a feszitőgörgő esetében, hogy nem kompletten cserélem ki az egész feszitő rendszerrel (vagy házzal) együtt, hanem csak a görgőt? Vagy a kettő nem is egyforma? (ránézésre, méretre az)

ford fiesta 1.3 2002 a9jb

2012. aug. 28. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Végre egy ember aki a kérdéshez megadja az autó adatait!!! :)

Lehet külön is cserélni a rugós feszítőn a csapágyat, viszont abban nem vagyok biztos, hogy a méretek megegyeznek, de ha ez így van, akkor is lehet venni rávalót külön, ha jó a rugós része!

2012. aug. 28. 19:48
 2/8 A kérdező kommentje:

:) most látom, adatot megadtam ugyan, de a kérdés nem volt túl egyértelmű, bár a válaszból ez nem derül ki :). Tehát a vezetőgörgőt akarom berakni a feszitőgörgő helyére és igy az egész 15000 lenne csak.

Lehet én vagyok figyelmetlen vagy rossz helyen kerestem, de nem találtam külön görgőt a feszitőre.

köszi a választ!

2012. aug. 29. 16:25
 3/8 anonim ***** válasza:
az a legegyszerűbb, ha le van szedve, el kell vinni autósboltba, aztán keresni rávalót. Azt akartam tegnap írni (jó fáradtan), hogy önmagában cserélhető a rugós feszítőn a csapágy, de az nem biztos, hogy a vezető görgő jó lesz rá méretben. Ennek ellenére, lehet kapni rávalót, nem kell megvenni egybe az egészet, ha jó az automata. Remélem érthetőbb egy kicsit így.. :)
2012. aug. 29. 17:13
 4/8 A kérdező kommentje:

a feszitéssel nincs gond, csak ha leveszem a szijat és megpörgetem a görgőket akkor kicsit ciripel és kotyog.

Szétszedés nélkül mértem meg őket. az egyik 70 a másik 74 mm. Ha jól tudom 72 mm es görgő biztos h van, azaz ha veszek 2 72-est akkor méretben ugyanott vagyok.

igy működik a dolog? :)

a szétszedés macerás, a kocsi folyamatos használatban van

2012. aug. 29. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
és a belső átmérővel mi a helyzet? Ha az is stimmel, akkor elméletileg jó lehet..
2012. aug. 30. 17:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Na, végül csak kicseréltük a csapágyakat igy "megusztam" pár ezer forintból. a görgők igy már jól futnak
2012. okt. 9. 17:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Örülök! Köszönöm a visszajelzést!

Szeretem amikor (vissza)reagálnak, ha már az ember próbál segíteni, bár ez elég ritka..

2012. okt. 9. 19:03
 8/8 A kérdező kommentje:

:)

én is úgy gondolom, ha van egy kérdés és van rá válasz vagy egyéb megoldás akkor azt érdemes azért leirni.

Köszönöm én is a segitséget, tanácsokat! :)

2012. okt. 11. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!