Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "A" korlátlan jogosítvány....

"A" korlátlan jogosítvány. Többi lent?

Figyelt kérdés
Áprilisba töltöttem a 20 at. Még jelen szabályok szerint a "A" korlátlan életkor feltétele 21 életév, ha én 20.5 évesen azaz idén Októberbe, elkezdem az "A" korlátlan. tanfolyamot, de jövőre (2013.01.19) től felemelik a 24 re az életkor határt, akkor én még az előző évi szabályok keretében tudom befejezni a tanfolyamot ?
2012. aug. 26. 19:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem hinném,de erről egy okmányirodás többet tudna mesélni
2012. aug. 26. 19:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nemtud még senki semmit, legalábbis azt mondják :D Remélem azért összejön, úgy hogy megtudom csinálni az A-t, ha meg nem átlehet iratkozni A2 re ha már meglesz a kresz vizsga ?
2012. aug. 26. 19:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is ezen filóztam, de úgy, hogy most 21 vagyok, de nem lenne már időm annyit menni, hogy meglegyen.

Viszont (sajnos) valamerre azt olvastam, hogy aki most nem tudja befejezni, az bukta és kezdheti előröl a kresz-el.

Megpróbálom ezt a cikket megkeresni neked, amiben ez volt.

2012. aug. 26. 21:39
 4/10 anonim ***** válasza:
az előbb olvastam, hogy nem fejezheted be, de az addig elért eredményedet átmentheted a2re.
2012. aug. 26. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:

www.gyorsjogositvany.hu/hirek/jogositvany-kategoriak-valtozasai-2013-jan-19-tol

itt olvastam

2012. aug. 26. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Lehet én is ezt a cikket keresem épp.

Már pontosan nem emlékszem csak a lényege az volt, hogy szívsz vele.

2012. aug. 26. 21:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Januártól is lehet A korlátlanra vizsgázni 21 évesen, de kell hozzá a 2 év gyakorlat!
2012. aug. 26. 21:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Szép és jó ez, de mondjuk ezt is kereszt behúzzák.

(A linkelt cikkből idézek!)

"Jövőre A1-ből korlátlan A jogosítványt NEM TUDSZ kategóriaváltással csinálni!

Jelenleg kategóriát váltani (nagyobb motorra, elméleti tanfolyam és kresz vizsga nélkül, csökkentett gyakorlati óraszámmal) érvényes A1 (A1B) vagy A korlátozott jogosítvánnyal 1 éven belül tudsz akkor, ha időközben betöltöd a 21. életéved.

2013. jan. 19-től legalább 2 éves A2 kategóriával lehet csak kategória váltással korlátlan A jogosítványt szerezni.

Mivel a rendelet csak az A2 kategóriát említi, ez azt jelenti - JELENLEG -, hogy az A1 (ill. A1B - B125), ill. A korlátozott motoros vezetői engedéllyel NEM TUDSZ kategóriaváltással teljesítménykorlátozás nélküli A jogosítványt csinálni! (Vagyis ha a végső célod a nagymotor jogsi, az A1 és az A korl. kategória semmit nem számít majd bele.)"

2012. aug. 26. 21:56
 9/10 anonim ***** válasza:
az általam linkelt oldalon azt reklámozzák hogy egy hónap alatt kaphatsz jogsit, de sok helyeneg lehet csinálni 2 hönap alatt. csak ha buksz esetleg akkor kiszaladhatsz az időből
2012. aug. 26. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Jó ez a kiírás mindenhol, de a valóság kicsit más.

Nem olyan könnyű KRESZ és a többi vizsgára időpontot kapni, ha sokan vannak.

Szép és jó, hogy "csak" 1-2 hónap, de a valóságban nem mindig így alakul.

Persze lehetséges, de nem garantált.

Illetve ott van még az is, hogy motoros vizsgáztatás csak valahogy október vagy novemberig van. Addig pedig már nincs túl sok idő.

Ha valaki nem ér rá minden nap menni szinte, akkor már lehet, hogy késő.

2012. aug. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!