Útvonalengedély? Hogy, hol, hova, mikor, meddig, mekkora?
Kérdésem lenne:
Útvonal engedélyt hol kell kérni??
-Minden esetben adnak? (ki kell fejtenem minden részletét hogy miért is kell nekem az?)
-Rögtön megkapom miután igényelem??
-Mennyi ideig használhatom fel? (akár tartós utazásra?)
-Mekkora távon használhatom? (én döntöm el mekkora legyen az a táv ahova érvényes legyen?)
-fizetnem kell érte(ha igen mennyit?)
Köszönöm!
vki azt mondta h megszűntették
de sztem nem, rendőrségen kell kérni
forgalomból ideglenesen kitiltott járműre kell (minden rendben vele,műszaki érvényes,papírjai nálam)!
műszaki vizsgahelyre kellene vigyem műszaki szemlére!
Akkor lássuk mit ír az 5/1990 KöHÉM rendelet:
12. § (5) Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély érvényességi határidején belül kérték, de a vizsgálatot az érvényességi határidő lejárta utáni időpontra tűzték ki, a vizsganapról szóló értesítés a forgalmi engedély érvényességét a közölt vizsgaidőpontig meghosszabbítja. Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély érvényességi határidejének lejárta után kérték, az értesítés a vizsgahelyre történő közlekedéshez egy alkalomra szóló forgalmi engedélyt helyettesít.
Tehát, ha bejelented vizsgára, akkor a vizsganapról kapott értesítéssel egy napid (a vizsga napján) közlekedhetsz!
Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!