Szívódízelt lehet tuningolni?
Figyelt kérdés
természetesen turbósítás nélkül, és hogy lehet megcsinálni azt hogy ne legyen hengerfejes a tuningtól?
ja, és milyen lesz a végeredmény egy turbóssal szemben?
2012. aug. 24. 22:55
1/6 anonim válasza:
Nem nagyon, adott a maximális légmennyiség, amit nem tudsz növelni, esetleg a porlasztási léppel és befecskendezési nyomással lehet játszani, de nem éri meg.
3/6 anonim válasza:
Lehet, de csodát nem lehet tenni. A turbódízelek azért tuningolhatóak olyan jól, mert elegendő csak kicsit "elengedni" a turbónyomást, attól hipp-hopp, több levegő érkezik a motorba és máris lehet hozzá nyomni a több gázolajat. Attól meg erősebb lesz a motor, mint tudjuk.
A szívódízelnek viszont csak annyi levegője van, amennyit be tud szívni. Ezen meg nem nagyon lehet segíteni, esetleg a hengerfej járatait lehet egyenesíteni, bővíteni és polírozni (ez utóbbit nem kell túlzásba vinni), de ha a motor megkapja az ehhez illő nagyobb szelepeket, az sokszor a tartósság rovására megy.
4/6 anonim válasza:
Kicsit bnagyobb porlasztó csúcsot lehet bele tenni. De nem éri meg ezzel szórakozni.
5/6 anonim válasza:
Szivódizelt nincs értelme tuningolni, meg nem is nagyon lehet.
6/6 anonim válasza:
Mindent lehet tuningolni :) csak meg -e éri ?! Én nekem az a tervem ,hogy vágok egy légbeömlőt a motorháztetőre és aláépítek egy sport légszűrőt. Kíváncsi leszek mennyi levegőt fog kapni és milyen hőmérsékletűt. Aztán adagolón, porlasztón lehet mokolni csak hát érteni kell hozzá. Lehet ,hogy faxságot írtam majd az okosak megmondják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!