Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy autó kormánya hány fokban...

Egy autó kormánya hány fokban tud forogni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
360
2012. aug. 21. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
9%
900 fokra tippelem..:) De nemtudom pontosan..:)
2012. aug. 21. 14:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A teljes elfordulás max. 360 fok lehet. Többször is körbe tekerhető, de ezeket a fokokat már nem adjuk össze.
2012. aug. 21. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Második vagyok..igazad van utolsó,ezt nemvettem figyelembe..meg nem is tudtam hogy ez így van..:)
2012. aug. 21. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

Nekem úgy rémlik, hogy egyenes helyzetből kicsit több, mint másfél fordulatot lehet csavarni rajta az egyik irányba a mi kocsinkban, tehát 3-szor lehet körbe tekerni, ez kb 1100°. Ez különböző autókban más és más lehet. (Modern (2000 utáni) Forma-1-es autók kormányát nem láttam egyik irányba se 270°-nál nagyobb szögben elcsavarni.)

Amúgy miért ne lehetne több teljes fordulatot fokokban kifejezni? 360° egy teljes fordulat, ha tovább fordulsz, akkor 369, sőt, ha forogsz, akkor akár 10000 fokokat is fordulhatsz. A szögfüggvények is az összes valós számokon vannak értelmezve...

2012. aug. 21. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:
ha egyszer körbeforditod a kormányt, az persze hogy 360 fok, de hát minden autónak körbe fordul egyszer a kormánya, igy ez nem hasznos adat. azt ugy szokták megadni, hogy ütközéstől ütközésig mennyit fordul, átlag utcai autóknál 900 fok szokott ez lenni, azaz kb 900 fok. Vannak kivételek pl versenyautóknál, forma1, vagy driftre épitett kocsik, stb.
2012. aug. 21. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!