Mitől fogyaszthat sokat a motorom?
Van egy Kawasaki zzr 250-es soros 2 hengeres gépem.
Úgy érzem, valami nagyon nem kóser, mert jelen pillanatban 6,5L a fogyasztása (külvárosban, dugóról szó sincs).
Nem mondom, hogy csak alapjáraton közlekedek vele, de azért a nyélgáztól nagyon messze járok, nem kínzom egyáltalán.
Tudom, hogy az emberek mindig füllentenek, mikor a motorjuk fogyasztásáról van szó, de ilyen 6-7L-es fogyasztásokat 1000-res meg nagyobb gépeknél szoktak írni.
Szerintetek mit kéne rajta ellenőrizni, mi okozhatja ezt a magas fogyasztást egy 250 ccm-es motortól? Látszólag nincs baja, hangja szép, jól megy, pöccre indul... Van egy kis elégetlen benzin szaga hidegen (bár szerintem ez azért normális), melegen már nem érezni ilyesmit.
Tippek?
Eszerint 5l a fogyasztása 100-on (21km/L):
Az a 1,5L nem olyan sok,esetleg kicsit el lehet karburálva,de ha más tünet nincs akkor szerintem normális.
Városban mindig többet esznek a gépek, az én FE450-em is többet eszik 1literrel ha városban használom mint ha pályázok vele (utcai gumikkal persze).
Voltam már, 4,5 volt a legjobb amit ki lehetett belőle hozni, de az gyakorlatilag 300 km lassítás nélküli 90-es tempót jelentett :P
Aztán lehet, hogy ez a reális fogyasztása sajnos.
helló!
Ha karbiban nézd meg a súber helyzetét.
Én 250 ETZ-zén állítottam át a legalsó rovátkából a legfelülről egyel alattiba és kb másfél literrel kevesebbel eljár,na meg figyelek rá hogy mindig megfelelő fordulaton menjek vele mert ugyebár akkor is sokat fogyaszt ha nem húzod neki.
esetleg még gyertyát cserélhetsz benne, a kipufogó is befolyásolja a fogyasztást.Én cseréltem a rossz kipufogómat gyári újra és kb 2decivel kevesebbet eszik,ezek amolyan érdekességek.
Szerintem semmi gondja nincs a gépednek, gondolom nem 90-nel mész, és a kis köbcentisek elég jól tudnak enni ha 130ig elmész.
Pl ismimnek 250es hondája 3.8-at tudott 90nél, az én 750-es kavám 90-nél 5öt evett, aztán 130-nál a kis honda 8.3-at kajolt, az enyém meg 6-ot.
Szerintem nincs azzal semmi baj hogy az elmult 2 évben cska 1xer lépted át a százat.
Én mondjuk nem is akarok többel menni mert szeretem nézni a tájakat is útközben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!