Dugattyú csere után hány km-ig kell kímélni a motort?
Első jól írta..
Én egyébként azt mondom mehetsz vele többel is.óvatosan,de ne erőltesd túl semmikép se a motort.Nem a sebesség a lényeg hanem az erőltetés.Ezt te érzed...egyszerűen--> kímélni kell,óvatosan húzni a gázt,ne melegedjen túl.
Attól függ, milyen minőségű a dugattyúd. Én egyszer újítottam robogót, és nem bírtam bejáratni!
Az első Kb.200 km-en max 15-öt bírt (!!!), ha feljebb húztam, azonnal megszorult a dugattyú. Aztán kb.300 km. után már bírta a 30-at is. Folytatás nincs, mert ellopták :-) Nagyon nem is sajnáltam, iszonyatok sok kínlódással járt azzal közlekedni!
Szóval én azt mondom, hogy CSAK ÓVATOSAN! Veszélyes is lehet, ha nagyob sebességnél hirtelen megszorul a dugattyú! Másfelől a motorod élettartama szempontjából sem mindegy, hogy mennyire hajtod az elején. Szerintem a 30km/h reális, az 500 km. kicsit túlzás. Én 300-at mondok... Jó motorozást!
1000km-ig kíméld, óvatosan húzd a gázt és max 40-50-el menj.
ahogy egyre több km-t teszel bele (kb500 után) úgy növelheted a sebességet és a gázreakciót.
1000km után nyugodtan húzhatod neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!