Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most milyen korhoz vannak...

Most milyen korhoz vannak kötve a jogosítványok?

Figyelt kérdés
azt hallottam új szabályok lesznek ,hogy hány éves kortól lehetnek.

2012. aug. 16. 22:28
1 2
 1/17 anonim válasza:
0%
17 évesen már lehet jogsid de akkor egy csomó papír adminisztráció van.. és nehezebben kapod meg.. 18 évesen már könnyebb.. Amerikába pl: 16 évesen Kanadában 15 évesen kisebb autókra és itthon pl: 14 évesen is le lehet rakni ilyen kis motoros kocsira ami kb 60-nal tud csk menni
2012. aug. 16. 22:45
 2/17 anonim ***** válasza:
51%
Milyen 14 éves korról beszélsz? Milyen kis kocsik? A mopedautóra is B-s jogsi kell.
2012. aug. 16. 22:55
 3/17 anonim válasza:
0%
14 éves kortól lehet mivel elég rá a kis motor jogsi én így halottam :DD
2012. aug. 16. 22:58
 4/17 anonim ***** válasza:
0%

jelenleg M 14 nem tudom B 18 nagyobb 21.

jövőre az M 16 lesz a busz 24 teher talán marad 21

2012. aug. 16. 22:59
 5/17 anonim ***** válasza:
Az A1 volt elég rá anno, amit eddig 16 éves kortól lehetett megszerezni, de most már csak a B elég rá.(autó)
2012. aug. 16. 23:17
 6/17 anonim válasza:
A motoroknál hallottam változást január 1 től. Elvileg úgy lesz hogy a mostani A1, Ak és A mellé lesz még egy kategória amely 21 éves kortól tehető le és kb 500 ccm ig lesz korlátozva.(Kw ban persze, de ezt pontosan nem tudom) és az A kategóriát (tehát a korlátlant) pedig felviszik 24 évre.
2012. aug. 16. 23:26
 7/17 anonim ***** válasza:

Akkor bemásolom 101x is:

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei

a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től

I. Életkori feltételek

1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

2. 16. életév az „AM” kategóriába tartozó jármű vezetésére

3. 16. életév a „T” és a „K” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

4. 16. életév az „A1” és „B1” alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére

5. 17. életév a „B” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

6. 18. életév az „A2”, az „A” korlátozott, a „C1” és „BE” alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

7. 20. életév

7.1. a „V” kategóriában és a „TR” kategóriában a jármű vezetésére,

7.2. az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére legalább kétéves „A2” kategóriás motorkerékpár vezetési gyakorlat esetében. A 21. életév betöltéséig az „A” kategóriás vezetői engedéllyel csak olyan motoros tricikli vezethető, melynek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg.

8. 21. életév a „C”, a „C+E”, a „D1” és a „D1+E” kategóriába (al-, kombinált kategóriába) tartozó gépjármű vezetésére.

9. 21. életév az „A” kategóriába tartozó, teljesítmény korlátozás nélküli motorkerékpár vezetésére.

10. 24. életév

10.1. a „D” és a „D+E” kategóriába tartozó jármű vezetésére,

10.2. az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére, előzetes motorkerékpár vezetési gyakorlat hiányában.

Forrás:

[link]

2012. aug. 17. 08:13
 8/17 anonim ***** válasza:

az előző válaszolonak üzenem:

ez nagyon jó hogy minden hova ezt irogatod be csak ez félre vezető:(

megkérdeztem kb 6 autosiskolát és mindegyik azt mondta hogy kismotorra jövöre csak 16 éves kortol lehet jogsit szerezni, és hogy már egy csomó gyereket elküldtek aki decemberben-januárban-februárban tölti be a 14-et

+ tegnap vagy mikor bemonták a kossuth rádioban és irták az ujságban is, szoval...

2012. aug. 17. 11:38
 9/17 anonim ***** válasza:

1.) Nem hasból írtam, egy jelenleg hatályos jogszabályt idéztem, és amíg nincs újabb, addig ez az érvényes!

2.) Mindenki egy kisalfold.hu-s cikknek dőlt be, mert lusták utána olvasni és értelmezni néhány sort!

3.) Csak logikusan kellene gondolkodni: Ki a fene menne sima M-re, ha 16 éves kortól mehet AM, A1, vagy B1 kategóriára is?

4.) Volt még nagyobb kamu is a kisalfödes cikkben, ott egyenesen azt álította az újságíró, hogy 17 éves kortól lehet segédmotorra vizsgázni. Ja, de akkor már sima B-re is mehet az illető, ami szintén jó kismotorra!

5.) Az is igaz, hogy januárig még bármi változhat, de jelenleg a 326/2011 korm. rendelet a mérvadó!

2012. aug. 18. 08:09
 10/17 anonim ***** válasza:

kedve utolsó el vagy tévedve mint Kiszel tünde...jövőre minden kategória korhatárát emelik csak a B-s jogsiét nem...minden motoros ill teher és pót gk alsó határa magasabb lesz

[link]

2012. aug. 18. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!