Helyzetjelző lámpa lemerítheti az akkumulátort?
Tegnap késő este megálltam egy utcában,és egyáltalán nem volt közvilágítás,ezért felkapcsoltam a helyzetjelzőlámpákat,a motor nem járt,körülbelül 10 percet álltam,majd visszakapcsoltam a tompított fényszorókat,és folytattam utamat haza.
Ma reggel viszont le volt merülve az akkumulátor, mondjuk már 5 éves, lehet hogy ez betudható a korának,egy vadonatúj aksit is lemeríthet vajon a helyzetjelző? Ha igen,akkor többet a büdös életben nem fogom használni,KRESZ ide vagy oda. 17/F
Igen, mint minden fogyasztó, a helyzetjelzők is lemeríthetik az akkut, de nem 10 perc alatt. Ahhoz kicsivel több idő kell (jellemzően 24 óránál is több). Sőt, az akkumulátor fogyasztó nélkül is veszít a töltöttségéből, ez az ún. önkisülés.
Ez az akku valószínűleg elöregedett és nem feltétlenül a helyzetjelzőktől merült le. Szerintem logikus: ha utána beindult, akkor csak nem merítették le a kis lámpácskák. Vagy te nem így gondolod?
Szóval használd csak nyugodtan a helyzetjelzőt, ha kell, ha nem, tartsd be a 17 éved mindennemű önbizalmával együtt is a KRESZ erre vonatkozó rendelkezéseit. És majd szól apunak, hogy cserélje ki az akkut, mielőtt kellemetlen meglepetés éri.
hogy cseszte volna szét a helyzetjelző ha utána meg beindult? :D meg utána töltött is rá a generátor
bizony a régi aksi egyik napról a másikra bekrepál
én is igy voltma pár hónapja
télen még semmi gond nem volt vele, áprilisba meg egyik nap még ment másnpa már nem indult el vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!