Mely auto márkák számitanak prémiumnak?
Gondolom audi, bmw, mercedes, volvo biztos. És mi a többi ami ebbe a kategoriába tartozik?
Maserati, roll royce és társait most hanyagoljuk :D
A Citroen újDS-sorozata egyértelműen.
Renault nem mondanám, próbálkoztak (pl. Avantime), de ott van nekik az Infiniti.
Peugeot, VW és Ford sem, max. a Féline, Highline meg Ghia modellek lehetnének azok, de a prémium kategóriát nem felszereltségi szintre adják. Egy-két modellel itt is voltak próbálkozások, de szerintem egy 607-estől, Phaetontól vagy Scorpiótól még nem lesz prémium az egész márka.
Opel egyáltalán nem minősül prémiumnak, kb. a Skoda szintjén van - sokkal inkább népautó. Egy Omega vagy Superb nem váltja meg a világot.
Lancia szerintem már nem tartozik oda egy ideje a neve és múltja ellenére, majd meglátjuk, hogy a Chrysler emblémával vissza tudják-e küzdeni magukat.
Újjabban a japán gyártók közül többen is kacsintgatnak e felé, a Subarut és a Hondát is a határvonalra tenném, de a Toyota vagy a Mazda sincs túl messze lemaradva - néha ők is ki-kitűnnek, de a Toyotának ott van a Lexus, így max. a Land Cruiserrel meg Iq-val villognak. A Hyundai is kacsintgat arrafelé, de messze le van maradva.
Nem volt még említve talán a Porsche, a Jaguar, a Mini (mármint az új BMW-féle), a Smart, az Alfa Romeo és a Cadillac.
Utolsó:
Én pl egy Vfts Ladát is elfogadnék na meg egy régi Charger-t! De még sem prémium autók (ez nem ártól,felszereltségtől és vágyakozástól függ)!
Prémium autók: BMW,Mercedes,Audi (ezeket emlegetik legtöbben,hisz ők állnak állandó versenyben egymással) és aztán a Lexus... ezek mind-mind azok! és érthető is ,hisz sokkal több autót adnak el a prémium kategóriás autót gyártó cégek mint pl. a népautó cégei!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!