Hogyan kell úgy váltani magasabb fordulaton, hogy ne rántson az autó?
Én már nem tudom, mennyi a kötelező, rég tanultam, hasraütés volt 40-50:)
Kell figyelni a fordulatot, mert számít a vezetéstechnika is. Persze egy tapasztalt sofőr már tudja anélkül is, mikor kell váltani, de egy tanuló még nem.
azért azt tisztázzuk, h dízel v. benzin. az én oktatóm idegbajt is kapott volna ha a dízel kocsiját kihúzatom 3000ig. folyton mondta, h 40nél már 4esben menjek :) a kis spórolós :)
benzinesnél tovább is nyomhatod neki. amúgy igen, nem szabad leugrani a kuplungról, azt nem szereti a kicsike :)
kérdezőnek: nem arra gondoltam, hgoiy te félsz az automata váltós kocsitól, hanem arra, hogy itt az öreg kontinensen "csak a kéziváltó a jó!" "az automata az könnyen meghibásodik!" "meg bonyolult a javítása és drága is!"
érdekes, amerikában meg köpködnek a kéziváltósra.
szóval a mentalitásbeli problémát ekézem, hogy egyszerűbb lenne mindenkinek az automata váltóval. neked tanulni, a három év után is mazsoláknak meg vezetni.
nekem pl az van, városban, meg amúgy mindenhol a legkényelmesebb. elvégre a 21. században élünk, jó hogy nem már kurblival kelljen beindítani az autót.
Az a lényeg (már irta valaki h láttam) hogy ha magasabb fordulaton váltasz lassabban kell e kuplungot engedni és nyomni kellene neki egy kis gázt nem sokat csak érzéssel. A gázt nem kellene nyomni végig miközben be van nyomva a tengelykapcsoló hanem ahogy engeded és a fogáspont előtt nyomni finoman fokozatosan a gázt!
Most ilyenkor a csusztatás azért nem kell túlzásba vinni mert az a kuplung élettartalmának csökkenéséhez vezet.
Azért rángat ilyenkor egyébként mert a motor ilyenkor visszaesik alapjáratra és ha gáz nélkül és kis megtartás nélkül ráengeded a kuplungot a motor megfogja egy kicsit az autot miközben visszahajtja a a kerék.
Most ezt begyakorolni idő kell meg megtett km-er!
Vannak pl taxisok is megfigyeltem már akik több év után is még úgy váltanak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!