Kettes swift katalizátor csörög zörög. (180 e km)
Kilehet dobni?
összeomlott benne a kerámia nagy bizonyossággal,cseréljétek ki,vagy tegyetek csövet a helyére mint én(az olcsóbb),ugyanis ha bent hagyod elzáródást okzhat és akkor se előre se hátra
2012. aug. 12. 08:37
Így van, bár ha csörög akkor nem lesz dugulás, mert széthullott a mag és nem összeolvadt. Még csak cső sem kell a helyére, elég vésővel/betonvassal átütni a közepét.
2012. aug. 12. 08:47
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
Viszont nemsokára megyek műszakira,(ezzel a katalizátorral)motordiagnosztikánál nem lehet gond?
Így átgondolva lehet hogy csak lelazult valami, ha jól tévedek a kettes Swiftben vak kata visszajelző, checkengine nem világít? Lehet mégsem akkora a baj, viszont kávézás előtt hajlamos vagyok nem gondolkozni.
Egyébként ha ismerőshöz viszed egy szentistvános arckép csodákra képes.
2012. aug. 12. 08:56
5/10 A kérdező kommentje:
Nemvilágít semmi...hidegen alig hallható,ha bemelegszik akkor csörömpöl,halálba idegesít.
Műszaki után kidobom szerintem
Érdemes alánézni. Én is ezzel a hibával vittem kipufogóshoz a Volvómat(meg egy köteg esztergomi látképpel),és csak a hővédő lemezem szakadt le, pár pötty hegesztés, és katalizátor gond megoldva.
2012. aug. 12. 09:55
nem kell abba katalizátor, használtan is legalább 30e, a vizsgabiztosnak meg egy deák úr és kész.
2012. aug. 12. 15:55
Nekem is ugyan ez volt, széthullott benne a kerámia, csak nekem befújta a kipufogóba is és az egész csörgött mindenütt. szétszedték, rakta másik katalizátort, szereléssel volt 20. Gyári katalizátor valóban drága, amúgy meg 15 körül van. Műszakin nem megy át nélküle, olyan adatokat fog produkálni. A műszaki a te érdeket is szolgálja, illetve környezetvédelem szempontjából sem megengedhető, hogy katalizátor nélkül menjen egy autó.
"Jaj, nehogy már az én autóm mentse meg a Földet, mit számít ez egy gyárhoz képest"-Igen, de ha mindenki így gondolkozik, már egyből számít. "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan"
2012. aug. 12. 19:12
Vedd, ki a lambdaszondával sem lesz gond mivel 1 van csak a Swiftben és az is katalizátor elött van. A Műszakin meg annyi, hogy nem kék hanem piros plecsni lesz a rendszámon, nagy dolog...
2016. aug. 19. 00:56
Igaz, a müszakin nem megy át, akkor egy szerelővel beszéld meg a müszakiig beépittitek majd utánna ki azt kész. Vagy vegyél bele vagy mittomén. Nem tudom mi legyen, vidd el olyan müszakira ahol minden átmegy egy kis pluszz pénzért azt kész. Amúgy most nem a te autód menti meg a földet, és nem mindenkiről van szó hanem rólad nem mindenkinek kell igy gondolkodnia hanem csak neked csak most ! Már ugyis mindegy a környezetnek sajnos. na meg nem egy kis Swift fogja megváltani a világot ha tele van kormoló dizelekkel a föld. Na meg gyárak stb, ehez pár Swift nem sokat tesz hozzá
2016. aug. 19. 00:58
Kapcsolódó kérdések: