Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorvásárlás ügyben kérnék...

Motorvásárlás ügyben kérnék segítséget?

Figyelt kérdés

Helló, szóval az a helyzet hogy robogóztam 2 évet, de beleúntam és most rajta vagyok hogy megszerezzem A kategóriás jogsit, és szeretnék venni valami komolyabbat.

Mentem már nagymotorral, igaz nem túl sokat de igen csak bejön nekem. Most úgy néz ki hogy nemsoká pénzhez jutok ( 1000 - 1500 euró) és ezt szeretném egy motorra szánni.

Én amin gondolkodtam az egy Honda cbr 600f2, az kicsit idősebb igaz , viszont nem csúnya és egész jól megy. Aztán Suzuku gsx 600f re is gondoltam, az is tetszik, viszont az is kicsit öregebb. Ezeken kívűl van még a Honda NSR 125, ami nagyon tetszik kinézetre, de 125 köbcentis motor nemtudom hogy menyire megy...Nem bánnám ha amit veszek az olyan 140-160 as utazót tartaná, és legyen mutatós is. Véleményeket kérnék ezekről a gépekről, illetve hogy esetleg mi más motort tanácsolnátok még ebben az árban?

2012. aug. 9. 21:05
 1/5 anonim válasza:

Szia!

Én azt tanácsolom neked, hogy ne vegyél 600-as motort. Én inkább azt tanácsolom, vegyél autót, még is csak két keréken fut a motor, és nem négyen. Én is motoroztam 4 évig. Robogó, 125. És úgy dönöttem abba hagyom, mert nem éri meg. Az autósok borzasztó figyelmetlenek, nem figyelnek ránk. Több olyan helyzet is volt, ahol ha nem figyelek nagy baj lesz. Sajnos egyszer nem is sikerült megállni, egy tele-zöldes lámpánál elém vágódott egy kocsi, ahol én voltam az egyenesen haladó. Az autós felháborodott mit csinálok én, erre belerúgott egyet a 7-be tőrt sípcsontomba, ennek köszönhetően elmozdult. Aznap este még műtöttek.

Hidd el, tudom milyen a motor, milyen élmény, de egy pillanat alatt vehet szárnyai alá a halál, én tudom.

Vegyél kocsit.:)

2012. aug. 9. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van,mégha csak részben is...

Sajnos vannak,akik bevonzzák a bajt,akármit csinálnak..

Kérdező,ne pattanj egyből 600-asra,mert úgysem bírod ki hogy ne cincáld neki.

Rutin hiánya miatt fog leszakadni a fejed..

2012. aug. 9. 22:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha már 600as akkor a Hornet, végtelenül jóindulatú gép, sok marhaságot lehet rajta csinálni. Egyébként rá lehet ülni 600asra is, csak éppen ésszel kell csinálni.

Aki hülye az az NSR-en is ugyanúgy el fog szállni, abban is van elég erő hozzá.

2012. aug. 9. 22:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt tanácsolom neked, hogy vegyél 600-as motort. Én azt tanácsolom ne vegyél autót, még is csak két keréken fut a motor, és nem négyen.

Dinamikusabb, több ügyesség kell a motorozáshoz és kiváló jellempróba.

Én is motorozom immáron több mint 20 éve. Egy elég erős és gyors sport motort hajtok jelenleg. Sose volt még balesetem, se olyan helyzetem ahol igazán életveszélyben éreztem volna magam. Még gyorshajtásért sem büntettek meg.Miért? Mert megpróbálom ésszel csinálni és nagy körültekintéssel. Eddig úgy néz ki működik. Hogy egy motor veszélyesebb mint egy autó? Nyilvánvaló, két kereke van és el tudsz dőlni vele, meg tudsz rajta ázni stb.

Viszont olyan élményt ad amelyet autó soha nem képes neked megadni.

Egyébiránt...az ágy is egy veszélyes hely, a legtöbb ember ágyban hal meg.

Hogy vannak e súrlódások az autósokkal? Hát néha az is előfordul, de nem igazán jellemző. Tetlegességre még nem is emlékszem. Pedig gurultam már pár km-et, sokat. Hogy előre kell mindig gondolkodni a motorozásnál és kifinomultabb reflexek kellenek. Hogyne! Nem bambulhatsz, nem mélázhatsz mert ezek a dolgok ott helyszínen megbosszulják magukat. Persze bárkit érhet baleset. Engem is, téged is.

Amit én gondolok:

- Motorozni lehetőleg passzióból kell. Nem azért mert munkába jársz, nem azért mert sietsz valahova. Elég ha csak A-ból el akarsz jutni B-be és vissza.

- Sose motorozz ha nem vagy 100%-os formában. Betegen, fáradtan, vagy kedvtelenül, idegesen, dühösen. Ellentmondásos dolog, hogy adrenalint termel de ugyanakkor megnyugtató számomra.

- Ne motorozz ha nagyon félsz a motortól és akkor sem ha cseppet sem félsz.

- Nyilvánvaló öltözz fel rendesen.

És most a tanácsom: A CBR a legjobb a három motor közül szerintem. 125-öst minek ha van A korlátlan jogsid? A CBR futóműve és kiforrott motorja nem sok csalódást okozott még a motorosok körében. Ez egy jó túrasport gép. Én mindenképp azt mondanám, hogy több pénzt kellene rászánnod.

2012. aug. 9. 23:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Ésszel szoktam motorozni, figyelmes vagyok. Az autó engem nem hoz lázba, viszont egy jó kinézetű, erős-sportos hangú motor az dobbantja a szívem. Tehát mindenképp motort veszek. Hornet sem rosz kinézetre viszont nekem nem tetszik az eleje.. Több pénzt nagyon nme tudok ráfordítani, mert enyi lesz :D Jöhetnek még válaszok .
2012. aug. 10. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!