Nagyon büntetik ha segédmotorral 45km/h-nál többel megyek?
Figyelt kérdés
Mert ugye segédmotor elvileg legfeljebb 45km/h-ás sebességgel mehet,de ha én ezt túl lépem nagyon büntetik! Hallottam már olyat,hogy nem nagyon figyelik,a lényeg az,hogy a táblával jelzett sebességet ne haladja meg senki! Valaki azt mondta,hogy nagyon büntetik akkor mi az igaz?2012. aug. 9. 16:25
1/9 anonim válasza:
Jó az 40-nek is:)
Ha elkapnak, büntetnek érte.
2/9 A kérdező kommentje:
45 mert most vagyok jogsi szerzés közbe és ma vettük tanfolyamon ÉS 45 :D de az az 5 igazán nem lényeges!!!
2012. aug. 9. 17:07
3/9 anonim válasza:
Akkor már emeltek rajta, mert régen az számított segédmotornak, ami 40nél gyorsabban önerőből nem képes haladni, 50cc-nél nem nagyobb a motorja és 4 kw-nál nem erősebb. De akkor legyen 45, ha elkapnak, meg fognak érte büntetni ugyanúgy.
4/9 A kérdező kommentje:
és kb mennyire ha lehet tudni?
2012. aug. 9. 17:14
5/9 anonim válasza:
3.000-20.000 ft helyszíni bírság, ha 50-el mész 45 helyett.
6/9 anonim válasza:
Hát figyelj!
Nekem DT80asom volt, és 60km/h-val mentem vele, és a rendőrök úgy ott hagytak mint a fene... Szóval mehetsz ott többel is, csak ha rendőrt látsz, fogd magad vissza!
7/9 anonim válasza:
Az oktatónak mondd meg, hogy ne keverje a tervezési sebességet a megengedett legnagyobb sebességgel.
26. § (1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
d) teherszállításra kialakított motoros triciklivel, elromlott járművet vontató gépjárművel, segédmotoros kerékpárral, lakott területen kerékpárral 40 km/óra
8/9 anonim válasza:
Bizony 40km/h a maximális megengedett sebesség segédmotorkerékpároknak!
9/9 anonim válasza:
Na hát csak jól emlékeztem akkor:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!