Mi a különbség a Chevrolet Corvette Zr1, Z06 és C6 között?
Szia! 10 éve szinte csak Corvetteket használok, tehát értek hozzá.
A C6 a generációt jelöli ahogy az előttem lévő is elmondta, de van "sima" C6 Corvette is. Ez így néz ki:
-C6 6.0 V8- 404Lóerő 546Nm nyomaték, 1471kg gyártása befejeződött, helyette ugyan ezt a motort felfúrták 6.2-esre. Kapható volt automata, kézi váltóval is, valamint kabrió kivitelben is.
-C6 6.2 V8- 437Lóerő 575Nm nyomaték, szintén 1470kiló, és ez is kapható manuális 6spd váltó helyett automatával, f1-es kormányfülekkel is( a 6.0-ás is) és ez is kapható kabrió kivitelben.
-C6 Z06- 7.0 V8 513Lóerő és 637Nm 1420kg-ra könnyítve, csak manuális válóval csak kupé formában. Ez a személyes kedvencem, egyszer talán meg is vehetem.
-C6 Zr1 - a 6.2-es corvette motorját kapta, csak egy kompresszort is hozzácsaptak így 638Lóerő és 819Nm és 1470kg persze nem csak több lóerőt kapott rengeteg finomhangolás van a brutális Z-kivitelekben.
Röviden ennyi, napokig tudnék róluk mesélni egyfolytába, hidd el:)
Én jelenleg egy 2002-es Corvette C5 5.7 Targa boldog tulajdonosa vagyok, és ez a 3.Corvettem, amit csak egy C6-os Corvette-ért cserélnék el, semmi másért.
354lóerős és levehető teteje van, hatalmas de pörgős amerikai V8-as ami elég ritka. Büszke vagyok magamra, hogy sikerült a világ egyik legnagyobb legendáját megvennem. Szerencsére olcsó gépek a maguk műfajában, úgyhogy már gyűjtök is a következő használt Corvettere, ami C6-os lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!