Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden használt autó megtekint...

Minden használt autó megtekintés így szokott zajlani?

Figyelt kérdés

A héten néztem meg életemben először egy használt autót. A hasznaltauton hírdette egy kereskedő. (Tudom, ne vegyek onnan, de ettől most légyszi kíméljetek!) Nagyon jó paraméterekkel rendelkezett, ezért gondoltam, hogy mindenképp meg kéne nézni.

Felhívtam őket, lebeszéltem hogy mikor mennék érte.

Odamentem a címre.

Eddig a használtautó telepeket úgy képzeltem el hogy egy nagy placc sok autóval. Na, ez nem olyan volt. Családi házak között egy üres, kb 200-300 nm-es telek leszórva kaviccsal, a végében egy bódéval, előtte 8-10 autó kiállítva. A bódéban megy a klíma, három kolléga meg nyomja a fészbúkot. Bementem, mondtam, hogy én vagyok, aki az XY autót szeretné megnézni. Rám se néztek szinte, csak közölték, hogy a nagyedik kolléga furikázik vele, várni kell 20 percet, amíg visszajön.

Én mondjuk azt se értem, hogy milyen alapon járnak más autójával az alkalmazottak. Meg azért arra is kíváncsi lettem volna, hogy hidegen hogy indul.

Na mindegy... Meghozták végre az autót, miután én fél órát aszalódtam a napon és a kutya se jött oda hozzám.

Az autó bal ajtaján, motorháztetején, jobb oldali tükrén és a lökhárító mind a négy sarkán hatalmas karcok. De pl az ajtón és a motorháztetőn ilyen S alakú széles mély, egészen az alapozóig hatoló karcok. Nem is igazán értem, hogy lehet ilyet összeszedni. Mikor látták hogy ezt nagyon vizslatom, az éppen odacammogó kolléga mondta, hogy hát igen... használt autó, az ezzel jár, nem várjam el hogy karcmentes legyen.

Nem várom el, de direkt figyeltem az utcán parkoló autókat is ebből a szempontból. Kisebb karcok, főleg a kilincs körül elő szoktak fordulni, de ez ahhoz képest elég durva sérülésnek tűnt.

A másik ami nem igazán volt megnyerő, hogy az autó 6 éves és 80e km-rel hirdették. Ennek ellenére a pedálok felületéről a bordázat erősen le volt kopva. Ez normális ilyen korú, futásteljesítményű autónál? A kormányon váltón nem láttam kopást. A belső tér tiszta és viszonylag kulturált volt.

Összességében viszont az autó valamiért nem volt szimpatikus. Azt hiszem még párat meg fogok nézni. Már csak azért is hogy legyen összehasonlítási alapom, hogy egy 5-6 éves használt kocsitól mit várhatok el.

2012. aug. 4. 09:31
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt, hogy semmiképp nem kombit, hanem 5 ajtósat szeretnék.
2012. aug. 4. 11:50
 12/22 anonim ***** válasza:
Melyik város környékén? Mert ha miskolci vagy, akkor Zalaegerszeg kicsit messze lenne, ha ott tudna valaki autót. És nem biztos, hogy megéri az utazást.
2012. aug. 4. 12:03
 13/22 A kérdező kommentje:
Budapest vagy Pécs.
2012. aug. 4. 13:36
 14/22 anonim ***** válasza:
Én amikor vettem, az ilyen előre egyeztetett időpontba eleve nem mentem bele. Érdekem am, hogy az összes kereskedés ilyen fehér kavicsos, ne lásd, hogy ha csöpög belőle valami :D Ilyen hozzá állásra, hogy "hát igen... használt autó, az ezzel jár" azt kell mondani, hogy semmi gond, -80e :D Én is azt ajánlom, hogy valakit próbálj magaddal vinni. Érdemes egy kicsit megjáratni is a vasat, pl hogy nem-e forralja a vizet.
2012. aug. 4. 14:06
 15/22 A kérdező kommentje:

Én csak 40e-t próbáltam alkudni, de már erre is húzták a szájukat.

De mindegy is, nem valószínű, hogy ezt megvenném.

2012. aug. 4. 14:18
 16/22 anonim ***** válasza:
Te, tutira H Astrát akarsz? Mert akkor az 1,3-1,4 bizony nagyon karcsú lesz hozzá. A legolcsóbb is 1millió450-nél kezdődik.
2012. aug. 4. 21:40
 17/22 A kérdező kommentje:

Előző! Ezt hol láttad?

A kedvedért most néztem egy perce a hasznaltauton:

Astra H, szűkítve 1400000 Ft-ig, szűkítve normál állapotra, szűkítve ötajtósra, találatok száma: 82db!

2012. aug. 4. 23:12
 18/22 anonim ***** válasza:

Valóban, bentmaradt egy előző keresésből a 2007-es évjárat.

Viszont benyomtam egy olyan keresést ami neked kell, legalább 1.6-os motorral, érvényes magyar forgalmival, a normál állapotban, 39db-ot dobott ki, abból kb 15 Caravan, van pár 1.6-os benzines, aztán jön az 1.7-es és az 1.9-es dízel, amit nem javaslok a kéttömegű lendkerék miatt.

Elég drága a cseréje, és jellemzően ennyi idő alatt adják meg magukat (ugye 2004-2005-ös gépekről van szó), elég sok kérdés volt itt is róla, ha gondolod keress rá.

Mielőtt jönne a futásteljesítmény, az a lendkerék szempontjából nem igazán számít, ugyanis indításkor-leállításkor kap egy pofont, attól száll el.

2012. aug. 5. 00:36
 19/22 A kérdező kommentje:

Ha csak az lenne a probléma egy használt kocsival, hogy egy-két éven belül kettőstömegűt kéne rajta cserélni, akkor nagyon boldog lennék.

Ha találnék egy tényleg olyan állapotút ilyen árkategóriában, amit érdemes lenne megvenni, vigyáznék rá és törődnék vele. Pl nem állna kint az utcán fagyban, esőben, nem töltenék bele teszkós olajat, stb. Tisztában vagyok vele, hogy nem két fillér egy ilyen csere.

De ha azt vesszük, ezt a pénzt is alig több, mint fél év alatt szedtem össze. Így később ha muszáj lenne jutna a kettőstömegű cserére is.

Egyébként hirdetnek egyet úgy hogy frissen cserélt kettőstömegűvel, 1,35M körül. Azt lehet kíváncsiságból megnézem. Csak azon valamiért rendszámot cseréltek, aminek az okát elfelejtették beleírni a hirdetésbe.

2012. aug. 5. 08:45
 20/22 A kérdező kommentje:
(Pár találatot ad 2007-es évjárattól is. A fentebb leírt példány is 2006.12. havi volt)
2012. aug. 5. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!