Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg kötelező a motoros...

Tényleg kötelező a motoros ruha, ha "A" korlátozott jogsit akarom letenni, és forgalomban vagyunk?

Figyelt kérdés
Mármint, nekem kell vásárolnom, vagy ad az oktató? Egyáltalán kötelező?

2012. aug. 3. 18:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szerintem előírhatnak zárt ruházatot, magasszárú cipőt ( bakancsot ), kesztyűt. Ruhát szerintem nem nagyon adnak az iskolák, mert akkor komoly ruha kollekciót kellene tartaniuk.

A mai hatályos kresz szerint tudomásom szerint csak a bukósisak kötelező. Nincs előírva más öltözék. Jómagam sosem motorozom a bőr cuccom, csizmám és kesztyűm nélkül egy métert sem. Még ebben a nagy melegben sem.

2012. aug. 3. 18:20
 2/15 anonim ***** válasza:

Nálunk M kategóriánál ami kötelező volt.

-Bukósisak plexivel (ha volt rajtad szemüveg, akkor nem volt kötelező a plexi)

-Kesztyű

-Egy jól záró felső (nekem farmerkabát)

-Egy jól záró nadrág (nekem farmernadrág)

-Magas szárú bakancs (egy téli, belül szőrmés bakancsom volt)

Mindent magamnak kellet biztosítani

Mit mondjak, 35 fokban nyáron nagyon jó volt így 40-el döcögni -.- Nem volt példátlan az hogy rosszul lettek a tanítványok.

Kérdezd meg hogy azóta mi lett a kötelező, de szerintem nem sok minden változott. Ez 2007-ben volt.

2012. aug. 3. 18:28
 3/15 A kérdező kommentje:
Jövőhéten meg is kérdezem, csak már addig is kíváncsi vagyok, mert én biztos nem fogok kib***ni 60-70 ezer forintot egy motoros ruhára. Most még nem. 10-ért meg venni valami használhatatlant az megint felesleges pénzkidobás.
2012. aug. 3. 18:42
 4/15 anonim ***** válasza:

Elvárás az oktatáson is - a vizsgán meg főleg - a védőfelszerelések használata. Tőlünk az oktató 2 éve is megkövetelte a magasszárú cipőt, a dzsekit, a kesztyűt, meg persze a sisakot. Persze nem kell egyrészes full protektoros bőrruha, de egy pólóban nem fognak hagyni motorozni.

Az oktatóknak esetleg sisakjuk lehet, de azok általában elég leélt darabok és nem biztos hogy a te méretedben lesz. Meg ha motorozni akarsz ezeket úgyis meg kell venned - hacsak nem akarsz a balesetin dolgozó nővérkékkel ismerkedni.. :P

2012. aug. 3. 18:43
 5/15 A kérdező kommentje:
Az a nagy helyzet, hogy másfél éve motorozok, de ami nekem van, az egy motoros dzsekire hasonlító egyszerű fekete kabát (talán átmeneti/tavaszi kabátnak is mondhatnánk), egy farmer, valamint egy utcai cipő + bukó. Ennyi elég?
2012. aug. 3. 18:58
 6/15 anonim ***** válasza:

"Jövőhéten meg is kérdezem, csak már addig is kíváncsi vagyok, mert én biztos nem fogok kib***ni 60-70 ezer forintot egy motoros ruhára. "

Nem értem. Ha motorozni akarsz, akkor úgy is meg kellene venned. Nem azt mondom, hogy vegyél most de semmiképpen se lenne pénzkidobás.

Azt már csak én fűzöm hozzá, hogy én ennek az összegnek a többszörösét költöttem csak ruhára. A bukóm és csizmám, kesztyűm külön tétel volt ezek felett. ( Sőt! )

2012. aug. 3. 18:59
 7/15 anonim ***** válasza:

Most már kötelező mind az oktatáson, mind a vizsgán a teljes védőfelszerelés: protektoros kesztyű, nadrág, felső plusz zárt magasszárú cipő/csizma és természetesen bukósisak.

Az oktató lehet, hogy tud az oktatás idejére adni ezekből valamit, az én oktatóm pl. több sisakot/kesztyűt/térdvédőt hord magával.

2012. aug. 3. 19:04
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ami kötelező a rutin pályán, a rutin vizsgán, a forgalmi vezetésen és a forgalmi vizsgán IS:

- Bukósisak (ezt általában ad az iskola ha nincs)

- Zárható hosszúujjú kabát (ezt nem adnak sehol)

- Gerinc és könyökprotektor (vagy a kabátba építve vagy külön felvéve! Felcsatolhatót nekünk adott az oktató ha nem volt)

- Hosszú nadrág (bármilyen)

- térdprotektor (akár nadrágban akár felcsatolható - nekem ezt is adott az oktató)

- Hosszú szárú cipő - szigorúbbaknál csizma (ezt sem adnak sehol)

- Protektoros kesztyű (ezt sem adnak sehol)

- Láthatósági mellény T-betűvel (ezt mindenhol adnak)

Idén vizsgáztam. A VB majdnem nem engedett vizsgázni, mert a gyári bőr motoros kabátomból ki volt véve a hátprotektor... Végül az oktató adott egy tépőzáras felcsatolhatót. Mit ne mondjak 30 fokban egy élmény volt.

2012. aug. 3. 19:08
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem 2-3 hete volt a B125-ös tanfolyam. A gyakorláson nem, de a vizsgára adtak mindenféle könyök-térd-gerincprotektort és kesztyűt. Sisakot, bakancsot és bukósisakot nekünk kellett vinni, és hosszú szárú nadrág és legalább pulcsi kellett.
2012. aug. 3. 19:32
 10/15 anonim ***** válasza:

A sisak protektor motoroscsizma (védőfelszerelés kötelező) bizony. múlt héten oktató mondta.

Azaz azt jelenti hogy valami motoros ruházat szerűségbe kell menned. De pl farmer alá vehetsz térdvédőt az úgy is megfelelő. Lehet hogy egy magasabb szárú bakancsot is elfogadnak stabil motoros csizmának. Bukód meg csak van? Ha meg nincs azt nem nehéz kérni pár alkalomra. Vagy össze tarhálod a cuccokat vagy veszel. Ha motorozol előbb utóbb úgy is az lesz a vége hogy venned kell magadnak.

2012. aug. 3. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!