Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan fejegység ami jól...

Van olyan fejegység ami jól szól külön erősítő NÉLKÜL is, elég jó ami benne van?

Figyelt kérdés

Magában a rádióban is viszonylag jó erősítő legyen. Ebből a szempontból az alpine vagy a pioneer a jobb? És a belépőmodelleknek ugyanaz az erősítőrésze mint a felsőbb kategóriásoknak, csak a plusz tudást kell megfizetni??

Köszi!

2012. aug. 2. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy magasabb szintű modell könnyen lehet, hogy gyengébb, mert a hangtisztaságra mennek, nem a hangerőre, azt úgyis megoldja az erősítő, a komolyabb cuccokat már ahhoz tervezik, manapság már egy erősítő is 10 körül kapható, felesleges szempont a fejegységnél az erősítője, mert úgyis gyenge.
2012. aug. 3. 07:55
 2/5 Beviz Elek ***** válasza:
Nekem egy 4x52 wattos sonym van. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve. (vettem 2 db jobb blaupunkt hangszórót és ki kellett tömni a rendszámtáblatartót)
2012. aug. 3. 08:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Az az elméleti maximum, ami rá van írva, valójában a tényleges teljesítmény, amit le tud adni, annak sem több 30 wattnál, jó hangszóró esetén a 30 watt is elég egy átlag embernek. Erősítőt akkor nem tudod megúszni, ha első szettet és ládát raksz. Passzív ládát a büdös életbe nem hajt meg egy fejegység, aktívhoz meg gyenge a kimeneti teljesítmény. A 4 hangszóróhoz tökéletesen elég a fejegység kimeneti teljesítménye. Egy kis 2x30 wattos erősítőhöz meg nem kell kondenzátor sem, ha van egy legalább 55 aH-s akksi az autóban, bár egy 0.3 farados akkor sem árt kímélés miatt.
2012. aug. 3. 09:01
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, tehát egyik fejegységbe sincs bennt az a kapcsolóüzemű cucc, amitől több wattot tudna (ohm tv.), az hittem gyártottak már direkt olyat de ugylátszik mégse. Akkor maradjunk a 20-30W-nél, ezek közül van olyan ami legalább mégha nem is a nagy teljesítményű, de amit szól az dinamikusan, torzítás nélkül tudja? Pioneer jó? És a belépőmodelleknek ugyanaz az erősítőrésze mint a felsőbb kategóriásoknak, csak a plusz tudást kell megfizetni?
2012. aug. 3. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy belépőszintű Alpine vagy Pioneer gyönyörűen, torzítás mentesen szól, ebben nincs hiba. Nem gyártottak ilyeneket, mert pár ezerért kapsz mondjuk egy equalizert, ami 2x10 wattot erősít és már azt nagyon megérzed, szóval a gyártóknak nem érné meg ezzel kínlódnia. Mindenképp szépen fog szólni, azzal nincs hiba, jó minőségű első szett kell hozzá. Azért hallgasd meg erősítővel is, tényleg nem kerül sokba és baromi sokat dob rajta:)
2012. aug. 3. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!