Mitől lehet forró az autós erősítőm 10-15 perc elteltével?
Üdv!
Van egy két csatornás Renegade 550W autós erősítőm, két 260W pioneer hangszóróm és egy Ground Zero GZIB 120XBT mélynyomóm (350W RMS) és az lenne a problémám, hogy melegszik az erősítő, de ez már a második.. Az előző Ground Zero volt, olyan 400W körül és az a végén már el is füstölt, szóval azóta erősítő nélkül vannak bent a cuccok. Mi lehet az oka? Kábelek? Rossz bekötés? Az az érdekes, hogy ez az erősítő is ugyanott melegszik, ahol az előző, tehát az egyik sarkában és egy 10-15p múlva már forró a készülék.
Az autó egy 92-es Opel Astra F. Szerintem nem terheltem túl, sosem hallgattam maximum hangerőn, de teljesen mindegy mennyire tekertem fel, ugyanúgy melegedett.
Normális kábelekkel van összekötve, táp és földkábel elég vastag, hangszóró kábelek sem vékonyak, viszont az RCA kábel meg volt törve ezért össze kötöttem újra, de nem hinném, hogy ez okozná a melegedést. 74ah akksi van benne, tehát szerintem az is megfelelő. Fejegység is új. Az előző erősítőbe lehetett úgy kötni a hangszórókat a kézikönyv szerint, hogy mind a hármat, de ennél nem, próbáltam csak a mélyládával, vagy csak a két hangszóróval, de így is melegszik... Kifogytam az ötletekből, aki tud kérem segítsen! Akár képeket is tudok készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!