Miért tanácsolják azt hogy először kisebb teljesítményű motorral érdemes elkezdeni gurulni?
De a maximális sebessége - ugye mert az ember hajlamos elfelejteni, hogy mennyi a megengedett - alacsonyabb.
Meg egy 125-ösön ha eltekered a jobb markolatot nem történnek olyan hirtelen a változások - míg egy 600-ason ha egyet rántasz a gázon azt veszed észre hogy 20-30 méterrel arrébb vagy.
Én sokat motoroztam szocimotorokkal, amiknél ha kicsit odarántasz neki csak a hangjuk lesz mélyebb, aztán komótosan megindulnak. Utána ráültem egy páréves nagymotorra, egyesben rántottam kicsit a gázon és a következő amit érzékeltem hogy az aszfaltot elhagyva próbálom esés nélkül visszahozni a masinát..
Azért, mert ha egy 125-ös vagy 250-es gépnek húzol egyet (mert épp vagizol a csajoknak a pirosnál vagy megijedsz és gyorsan akarsz elindulni, hogy még "beférj a kamion előtt") akkor az történik, hogy szépen elindul.
Ha ugyan ezt megteszed egy ZX-6R-en vagy gixeren akkor ilyen és ehhez hasonló vicces dolgok tudnak történni veled:
Már bocsánat, de igy 52 évesen azt hiszem már kinottem a "hülyegyerek" kategóriából. No de elnézem neked, nem tudtad.
Szóval igy öreg fejemre szeretnék elkezdeni motorozni, ezért kíváncsiskodom.
A segítő szándékúaknak köszi a választ!
A valóságban a motor nem (csak) akkor szokott kiugrani az ember alól, mikor hülye módon húz neki egyet. Hanem fogsz a jó minőségű magyar utakon egy k*rva nagy kátyút, véletlen meghúzod a gázt, a nagymotor megindul mint az isten nyila, csúszol hátra és egyre jobban húzod a gázt aztán taracki perecke.
50 évesen szerintem is van mondjuk már annyi eszed, hogy nem kell attól félni, hogy a lányok előtt menőzve akarsz egykerekezni (bele az árokba), de én akkor sem ülnék a helyedben 250-nél nagyobb sportgépre vagy valami chopper / cruiser / szelíd túra motorból 600-asnál nagyobbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!