Szevasztok! Karosszéria hegesztéshez mekkora amperszámú co hegesztő megfelelő a kisebb vagy a nagyobb és tudnátok egy barkács, hobby célra megfelelő márkát mondani?
Én egy amondó gyerek vagyok
aszondom itten én
hogymindél több ampert tud meg bir anál jobb
Kedves Mindenki!
Olvasom a hegesztés kezdők kérdéseit és meglepő válaszok vannak. Pl: vegyél invertert. Mi is az? Kérdezi az amatőr. Utána olvasom, hogy vagy trafót. Nos mindkettő áramátalakító, csak a trafó magyar nyelven, az inverter meg szakmai nyelv. Azért nem kéne így elriasztani a kezdőket. Egy gyakorlati dolog a trafós hegesztéshez. Ha rosszul állítod be a trafó áramerősségét, mondjuk kicsire, akkor odaragad a pálcád, ha túl magasra állítod, akkor jó nagy lukad keletkezik a hegesztés helyett. Tehát bárki elsőre próbálkozik az ívhegesztéssel, ebből kitudja sakkozni a számára az anyag vastagságához megfelelő áramerősséget. Üdvözlettel.
Elméletileg kb 50 amperes elég vékony lemezhez.(1mm)
A 140 amperes körüli elég másra is.
iweld mig mag
Mondjuk én a feszültséget állítom be védőgázas (co2)hegesztés esetén kb 15 volt (a gép elintézi a hozzá tartozó ampert) és huzal előtolás sebességet anyagvastagság függvényébe.
Bevonatos elektróda esetén az ampert állítom.
Utóbbival viszont elég nehéz karosszéria munkát elvégezni,feltételezve a 1 mm es kb anyagvastagságot.
Valamint elég necces dolog mivel,ha egy kettő kisebb lemez hibáról beszélünk össze tákolható,viszont alváz esetén szakértelem híán, lehet nem célszerű bele kontárkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!