Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Berántós motorra hogyan lehet...

Berántós motorra hogyan lehet gyújtáskapcsolót szerelni? (Hova kell kötni? )

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy benzinmotoros rollert és nem szeretném hogy ellopják, vagy csak úgy heccből beindítgassák, amígkint áll, ha dolgom van..

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 31. 21:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
És azt hogy gondolod mi pörgeti meg a motrot?Ahhoz egy indítómotor kellene!
2012. júl. 31. 21:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék rá indítómotort! Csupán hogy ne keletkezzen szikra, ha elkezdik rángatni.
2012. júl. 31. 21:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Te az önindítóra gondolsz.. Annyira nem szeretném túlbonyolítani, ahhoz már motor, generátor, akku, meg ilyesmik kellenének. A gyújtáskapcsoló maga az a kulcsos kapcsoló, amivel gyújtást adsz. Elnézést az oktatásért, de azt szeretném, hogy minél jobban megérts(etek), hátha pont te tudnál nekem segíteni.
2012. júl. 31. 21:34
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
De könyörgöm a berántásnál te pörgeted meg a motort a gyújtáskapcsoló meg az indítómotort pörgeti meg.Ha csak az áramot akarod megszakítani hogy ne kapjon gyújtást és ne lehessen berántani azt meg bárhova lehet tenni ahova fel lehet szerelni rejtve persze.
2012. júl. 31. 21:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Pontosan arra gondolok, amit mondasz. A gyújtáskapcsolóra [link] ezt értettem, azért írtam gyújtáskapcsolót, hogy érthetőbb legyen.
2012. júl. 31. 22:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja, a kormányon lesz, egy lyukban, ahol az elektromos modell kulcsos főkapcsolója kapna helyet, gondolom nem akartak két félét gyártani, de nekem ez mostpont jól jön.. Plusz lesz még egy rejtett fedeles kapcsoló is, valahol a váz alatt, afféle főkapcsoló, ha sokáig nem használom, vagy sokáig kinthagyom.
2012. júl. 31. 22:17
 7/13 anonim ***** válasza:
TZekerd le a gyertyapipát, akkor a Jóisten sem tudja beindítani a motort. Én is ezt csinálom, ha necces környéken, hagyom, vagy csak sokáig van dolgom. Nem nagy kunszt, és még szerelgetni sem kell. Ha meg apiszoktól félsz, akkor tarts erre magadnál egy kesztyűt, az bárhol elfér.
2012. júl. 31. 22:20
 8/13 anonim ***** válasza:
A megszakítótól a gyújtótafóra menő szálat testeld le (megszakítós tipusnál), vagy a tirisztor jeladójának a szálát szakítsd meg (elektronikus gyújtásnál).
2012. júl. 31. 22:28
 9/13 anonim ***** válasza:
25%

Amúgy meg nem is értem, minek 170e Ft-ot kiadni egy ilyenért. Ha valaki még nem elég idős egy M-es jogsi megszerzéséhez, akkor ne legyen ilyen rollerje, mert túl kicsi hozzá. Nem tudná épeszűen használni, ne száguldozzon a gyalogosok között. Mert aztán a szülőnek kell magyarázkodni a bíróságon, hogy "dehát az én gyerekem nem szándékosan lökte ki azt a kisfiút az útra a kamion elé, csak egyszerűen képtelen volt felmérni az adott helyzetet, és nem megfelelően választotta meg a roller sebességét".

Ha pedig már van 14 éves, akkor ennyi pénzből egy hiperszuper állapotú simsont is lehet akár venni. Jó persze, plusz jogsi. De úgy sejtem aki egy ilyenre tud 170ezret áldozni, lesz ott még egy M-es jogsira meg bukóra is.

2012. júl. 31. 22:28
 10/13 anonim ***** válasza:
62%
A 8-as mondja jól.
2012. júl. 31. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!