A BMW-nél mit jelez az E és az újaknál az F betű?
pl e46,e39,e63,f12,f10 stb
Tudom,hogy mind különböző autó,de mi alapján kapnak ilyen nevet?
azt hittem van valami alapja az elnevezésnek.
valami méretre utalnak a számok vagy ilyesmi...
Annak idején kellett valami gyári azonosító az egyes típusoknak. Ezzel sokáig nem törődtek, de 1968-ban, az "új hatos" megjelenésekor a nagyközönségnek szánt típusjelzés mellett megjelent a belső, gyári kód is: ez az E3 jelzést kapta. Az E betű az "Entwicklung", vagyis fejlesztés szót jelölte, a kód tehát a "3-as számú fejlesztés" kifejezést takarta.
Később aztán elterjedt ez a kódszám: az új típusok E-vel kezdődő, számozott kódot kaptak. Voltak egy- és kétjegyűek, a kódok mindig emelkedő sorrendben követték egymást, vagyis egy később fejlesztett típus kódja magasabb számot tartalmazott, mint egy korábban fejlesztetté.
Aztán jött 2005 és az új, E90 jelű 3-as sorozat, amiből később született E91, E92 és E93 is. Ez után már nem volt hová növelni a számokat, így az őt követő új típus, a 7-es már F kóddal jött ki, mert az a betű jön az E után. Most lehet várni, mikorra telik be az F számmező.
Ezek a jelzések konkrétan a Kasztni típusát jelölik!
Mert ugye ha csak annyit mondasz a boltban kell egy: 325i akkor abból van több fajta is! 325i- 3series,2.5i moci
és akkor itt jön az E/F jelzés
E21-E28-E30-E34... ezek mind-mind a kasztni száma (ebből jössz rá hogy melyik hogy néz ki)
E30 325i,E36 325i
Az F jelzés pedig nem régóta van,és azért lettek az új BMW-k már F-esek mert elvileg elfogytak az E jelzésre a számok! (a gyár ezt mondta)
5. köszi!
gondoltam,hogy a precíz német emberek nem csak hasraütés szerűen találnak ki ilyen elnevezéseket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!