Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van ez a felniknél?

Hogy van ez a felniknél?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy szett alufelnit és súlyozni kellet az a kérdés hogy ez mit jelent és hogy ezeknek azonos helyen kell lennie,mert ma le kellet vennem és csak úgy visszatettem,a súlyozásnak ugyanott kell lennie vagy ez mindegy?

2012. júl. 30. 22:18
 1/10 A kérdező kommentje:
mármint az egész kereket vettem ke nem a súlyt
2012. júl. 30. 22:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha a súlyt nem piszkáltad akkor semmi gond :)

mindegy hogy hogy teszed vissza. Menet közben is lehet hogy az egyik oldali kerék kicsit többet fordul mint a másik (kipörög a kerék stb..)

2012. júl. 30. 22:26
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! :)
2012. júl. 30. 22:28
 4/10 A kérdező kommentje:
amúgy mért van szükség a súlyozásra?
2012. júl. 30. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:
azért, mert használat közben picit deformálódik a kerék és nem lesz teljesen egyensúlyban a tengelyhez képest. a súlyokkal amiket felraknak ezt kompenzálják, így nem fog verni a futómű és nem is rázza szét magát. acélfelniknél a felni szélén a gumi mellett láthatsz kis súlyokat, alufelninél viszont belülre szokták tenni, így nem látod.
2012. júl. 30. 22:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Ugye leszerelt keréknél, felszerelt gumival súlyozzák ki. Ennek az értelme az hogy ne üssön a kerék.

Se a felni se a külső nem tökéletesen egyenletes falsastagvágó kör. szóval néhol picit nehezebb. Ezért nagyobb sebességnél ütne a kerék. De ha megfelelően ellensúlyozzák akkor nem fog ütni.

2012. júl. 30. 22:34
 7/10 anonim ***** válasza:
"falsastagvágó" mivan??.?,,
2012. aug. 11. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Az falvastagságú akar lenni. Csak ahogy öregszek egyre inkább elfelejtek gépelni :D
2012. aug. 11. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:
de mondd ki hangosan:D röhögni fogsz
2012. aug. 13. 20:07
 10/10 anonim ***** válasza:

És tényleg XD

Ne jólmegasszontam a dolgot :D

2012. aug. 13. 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!