Az normális ha váltásnál hangot hallok?
Figyelt kérdés
50-es gépről van szó, 6 sebességes. Váltásnál néha hallok valami hangot.(Nem tudtam rájönni honnan jön) Elég jellegzetes, de kb olyan mintha 2 fémet összeütnénk, de van amikor meg teljesen csöndes. Ez mitől van? És még 1 kérdés: A kuplungot(nem elinduláskor) milyen gyorsan célszerű felengedni? Mert még nem tudtam megtanulni hogy lassan engedjem vissza felfelé váltásnál. Ez baj, vagy használhatom így is?2012. júl. 30. 22:10
1/5 anonim válasza:
Több oka is lehet. Váltóolaj elhasználódott, bár akkor folyamatos lenne. Én arra gyanakodom, hogy a kuplungtárcsa elkopott. Cserélni kell és minden a régi lesz.
2/5 A kérdező kommentje:
És az mennyibe kerülne? Állítólag most volt egész kuplungszett csere. Mi lesz ha így járok vele?
2012. júl. 31. 11:23
3/5 anonim válasza:
Ha elárulnád a motor típusát, akkor megmondanánk. Mellesleg a kuplungot úgy kezeld, hogy ha kis gázt húzol, akkor nagyon finoman ráérősen engedd és amikor már indul a motor akkor is csúsztasd tovább ne engedd el. Ha több gázt húzol, akkor közepes sebességgel engedd, de ne túl gyorsan mert lefullad (annyi erő meg gondolom nincs benne, hogy elmenjen alólad.)
4/5 A kérdező kommentje:
Aprilia RS 50. Nem az indulással van a bajom, az tökéletesen megy...
2012. júl. 31. 12:50
5/5 anonim válasza:
Visszaváltásnál finoman engedd, ma pont így estem... Még kezdő vagyok, visszaváltottam egyet, és kiengedtem a kuplungot, aztán szépen megcsúsztam a motorfék miatt... (Letört az indexem...:/) Szóval azért figyelj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!