Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen karbantartásokat kell...

Milyen karbantartásokat kell végehajtani és milyen időközönként egy 2T, váltós 50es motoron?

Figyelt kérdés
Aprilia RS 50-ről van szó. Karbantratás alatt értem az olajcserét(milyet ajánlotok?), váltóolaj, fékolaj, lánc olajozása, és ezen kívül még mit kell cserélni/karban tartani, és mennyi km-enként/időközönként?

2012. júl. 29. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Alu hengernél (Tudtommal ilyen) 10e km-enként (vagy extrém használat esetén gyakrabban) dugattyúcsere.

Láncot is illik hasonló időközönként cserélni.

Fékbetétek is gyorsan kopnak.

Kuplungtárcsa is használatfüggő, akár pár ezer km alatt oda lehet neki verni ha úgy használod. (pl. pályán)

2012. júl. 29. 12:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm. És a lánc olajozása?

Meg még az olajcserék érdekelnének. Főleg a váltóolaj, hogy azt mennyi időnként kell megnézni? Csak mert ahhoz le kell szedni az idomot. Az előző tulaj ezt nem tette meg és kuplungszettet kellett vennie, ebbe a hibába én nem szeretnék beleesni, de azt mondta hogy 1 ideig ahhoz nem kell hozzányúlni.(mennyi az az "egy ideig"?)

2012. júl. 29. 12:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Csúnyalenne 10 ezrenként dugótcserélni XD
2012. júl. 29. 16:23
 4/5 anonim ***** válasza:
10e az azért elég sűrű, azért én mentem olyan 50-es gyorsaságival, ami megforogta a 13ezret és 41600km volt benne bontatlan blokkal... Olyan is volt a tulaj, de a gép vitte a 100-at..
2012. júl. 29. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Ha vashenger az más tészta, akkor nem kell.

De alu hengert nem lehet felfúrni, mert a nikasil bevonatnak akkor annyi, ezért kell a dugattyút cserélni, mielőtt kivállasodik a hengerfal.

Nyilván ki lehet azt a 10K-t húzni tovább is, de valljuk be, egy gyorsasági motort senki nem félgázon üzemeltet...

2012. júl. 29. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!