Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért lesz kormos a kipufogó?

Miért lesz kormos a kipufogó?

Figyelt kérdés
Feltűnt -e nektek h a benzines autók kipufogója soknak iszonyú kormos, a dízelekében pedig 1 szem korom nincs pedig semmi részecskeszűrő nincs benne csak katalizátor mint a benzinesekbe? Nyilván vannak kivételek de az arány sokkal roszabb a benzineseknél.
2012. júl. 27. 13:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
35%
meg a károsanyag kibocsátást is. többszörösére növekszik a HC értéke
2013. jan. 3. 11:31
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem tudom... nekem benzines és dízel autóm is van. Ha belenyúlok a kipufogóba, mindkettőé kormos.

A benzines öreg autó, Euro osztályba nem is sorolható fekete környezetvédelmi matricás.

A dízel zöld matricás, Euro 4-es.

2013. ápr. 28. 12:04
 23/29 anonim ***** válasza:

Inkább kormoljon az a dízel. Ami korom látszik, azt jó eséllyel meg tudja fogni az orr nyálkahártyája, és túl nagy ahhoz, hogy bejusson a vérkeringésbe.

A modern dízelek láthatatlan, nano-méretű koromszemcséi viszont átjutnak akár a sejtfalakon is, nem véletlenül nevezik mobil rákgyárnak.

2013. ápr. 28. 14:15
 24/29 anonim ***** válasza:
a diesel természetes hogy kormol, főleg az itthoni "remek" tisztaságú.
2013. ápr. 28. 20:23
 25/29 anonim ***** válasza:

Nekem van benzines és dízel autóm is. Ha belenyúlok a kipufogócsőbe, mindkettőnél ugyan olyan kormos lesz az ujjam. Ez bizonyos mértékig szerintem normális.

Menet közben szoktam látni autókat, szinte kivétel nélkül dízeleket, amik nagyobb gázadásra okádják a kormot. De olyan szinten hogy az autó hátulja is szürke a lerakódott koromtól. De elég csak megnézni egy BKV-buszt ahogy elindul a megállóból. Hatalmas fekete koromfelhőt eregetnek magukból.

2013. júl. 28. 17:47
 26/29 anonim ***** válasza:

Ez a régi karbis autóknál van így, meg a legújabb turbós, közvetlen befecskendezéses hókuszpókkal megáldott benzinüzemű járműveknél, ugyanis ezekkel a megoldásokkal dízel betegségekkel ruházták fel a benzines kocsikat.

Közvetlen befecskendezésnél több korom képződik, eddig csak dízelnél volt bevett szokás, sokkal jobb módszer ha a szívócsőbe fecskendezik az üzemanyagot benzineseknél, igaz így nem érnek el akkora teljesítményt.

Ha vezettél már TSi motoros autót, azoknál ez pont hatványozottan jön ki, hideg motornál ugyanúgy kolompol mint egy dízel.

Csak az a gond, hogy az átlag user ezeket az autókat városban kis fordulaton használja, mivel egy idő után a korom ráég a kipufogó belsejére, csökken az átmérője, eltömíti az alkatrészeket, ami teljesítménycsökkenéshez, és meghibásodáshoz vezethet.

2013. júl. 28. 18:37
 27/29 anonim ***** válasza:
városban főleg azért is mert amíg nem épül fel a turbónyomás rendesen kormolni fog. azért füstöl pl kigyorsításnál is, nem tud olyan jól elégni az üzemanyag.
2013. júl. 28. 20:29
 28/29 anonim ***** válasza:
Nemtudom honnan jött ez, hogy a benzines kipufogó kormosabb mint a diesel :D nem is értem miért talál ki ilyet. 2 diesel auto van a háztartásba mindkettőnek korom fekete a kipufogoja, egy benzines van annak meg szinte tiszta. Elöző benzines autónak is tiszta volt,(mindegyik auto 100.000 km + os) Na de akár mondhatom azt is, hogy egy parkoloba végig megyek akkor ott is látom a kipufogokon hogy a benzineseké tisztább a dieseleseké meg mind korom fekete, egy tiszta diesel kipufogot se látok, talán az 1-2 évesek. Viszont benzineseknél a régebbiek is egész tiszták. Érdekes akkor a kérdező miért irta amit írt. Vagy csak összekeverte a Diesel meg a benzines motort :-)
2016. jún. 16. 23:31
 29/29 anonim ***** válasza:
Magasabb hőfokon ég a benzin igy a por ráég a kipufogra
2020. máj. 5. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!