Miért lesz kormos a kipufogó?
öö.. a családban nekem van egyedül benzines autóm..vagyis benzin/gázos...keresztapám 1.6 szívó dízele eregeti a kormot, fater 1.5 td-je szintén, öcsém tuningolt 1.3 cdti-je mögött meg nem látni semmit ha odalép neki...
Mikor láttatok ti benzindes autóból kormot okádni gyorsításkor? Max ha szét van kopva a motor...
Sokszor azon csodálkozok itt a lakótelepen mikor végignézem a kipufogókat hogy sok olyan van amin a kipufogóvég belül vagy fémszínű, vagy rozsdás....de egy sem dízelé..
az én benzin/gázos autóm 30 éves, benzin és gázüzemben sehol egy fekete füst..sőt kék sem :) párás időben gázüzemben jó kis vízpára jön ki a kipufogójából, kövér gázra meg köp ki egy adag vizet :))
fater meg öcsém olajkájhája kövér gázra okádja a kormot, főleg öcsém chiptuningos Corsája :(
Én is láttam már ilyet hogy benzines autó ment fel a nagy emelkedőn és folyamatosan kormolt. De régi autóm is kormolt amikor rajta maradt a szivató meleg motornál, persze akkor csak egy ideig mert hamar leállt a motor a rossz keverék miatt.
Arra gondoltam hogy a mai autók nem veszik le elég szegényre a keveréket és emiatt lesz lerakódás a kipufogóban. Régen a ladán ha jól volt beállítva a levegő/benzin arány, nem volt semmi korom a kipuffon.
"De a szegény keverék miért ártalmas?"
A túl szegény keverékkel működő motor magasabb üzemi hőmérsékleten dolgozik, ami károsan befolyásolja a motort
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!