Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S50 kuplung hiba SOS?

Simson S50 kuplung hiba SOS?

Figyelt kérdés
A motornak eddig ez volt a hibája: 1.-be behúzott kuplunggal is ment,hogy megtudjak állni pl egy piros lámpánál akkor fogni kellet a motort (fék+kuplung+gáz),és 2.-ba hidegen elég nehezen lehetett váltani.Na most állítottam a szervíznyíláson a kuplung holtjátékán így most már minden jó lett könnyű váltani,nem úszik 1. fokozatba de viszont a motor nem húz rendesen ,1-esbe hogy elinduljak nagyon sok gázt kell adni,3.-ba pedig kb megy vagy 40-et de úgy hogy a motor nagyon pörög,és a berúgásnál is néha elcsúszik a berúgókar eddig nem volt ilyen,remélem érthető voltam és tud valaki segíteni ,előre is köszönöm válaszokat!
2012. júl. 23. 20:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Akkor lehet mégis csak a rúgó a ludas.

Anna kellene visszanyomni a kinyomókart is asszem.

[link]

Így néz ki egyébként.

2012. júl. 24. 14:18
 12/16 A kérdező kommentje:
S50 - re nem is nagyon találok ilyen rugót,inkább s 51-re,amúgy köszönöm a válaszokat!Hogy tudnám kicserélni amúgy?
2012. júl. 24. 14:47
 13/16 anonim ***** válasza:

A kuplungdeknit le kell szedni, meg kicsit megbontani a kuplungot.

http://www.youtube.com/watch?v=pzXRpxwfMJw

Viszonylag egyszerű. Gondolom s50-nél se különbözik sokban a szerkezet.

2012. júl. 24. 17:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Én nem tudom , nekem 15w40 motorolaj van a váltómban , 80w90-es olajjal köztudottan csúszik a kuplung mint állat.
2012. júl. 29. 00:58
 15/16 A kérdező kommentje:
A hiba oka a kuplungba található rúgók voltak (4 db),ezek kaptak egy egy alátétet hogy erősebbek legyenek,csak leírom hátha segítek ezzel vkinek,bár az 51-be tányérrugó van ha jól tudom!
2012. aug. 18. 19:49
 16/16 anonim ***** válasza:

No akkor végül mégis csak rugó :D

Na hát jó motorozást! :)

2012. aug. 18. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!