Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol tudnám összeszedni a...

Hol tudnám összeszedni a legtöbb tapasztalatot az autók/motorok működéséről, hogy tudnék érteni hozzájuk?

Figyelt kérdés

15éves fiú vagyok és nem értek a járművekhez, de érdekelnek.

Légyszíves ha válaszolsz rendes tedd .Köszönöm

2012. júl. 22. 23:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Tapasztalatot csak a gyakorlatban.

Ha az elmélet érdekel, ma már az interneten bármit megtalálsz, az egyetlen probléma a bőség zavara lehet.

2012. júl. 22. 23:50
 2/12 anonim ***** válasza:
Régi autós tankönyvekből (30-40 éve az autó működését is tudni kellett, hogy levizsgázhass), és olvass sok cikket az autókról, idővel kiismered magad.
2012. júl. 22. 23:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Először kezd az elmélettel, gondolom nyáriszünetben van időd olvasgatni.

A mai modern autókban van egy rakás elektronikus rendszer, amihez még a szerelők közül sem mindenki ért. Ezek megértéséhez kellenek alapismeretek, amiket viszont mindenki annyira alapvetőnek gondol, hogy kevés helyen írják le.

Tudnám ajánlani Ternai Zoltán - A gépkocsi című könyvét. Habár elég régi (1959-ben már a hetedik kiadását nyomtatták), van benne néhány olyan információ ami azóta változott (az akkor elterjedt alváz helyett már az önhordó karosszériák vannak többségben, a karburátor feladatát is átvették mindenféle befecskendező rendszerek és ilyesmik), DE nagyon ügyes elméleti dolgok vannak benne, pl. miért kell a kenés, hogyan működnek a szelepek, honnan tudja a karburátor hogy mennyi benzint kell adni a levegőhöz és ilyen alapvető dolgok.

A neten meg tudod keresni, letölteni ingyen és olvasgatni.

Például innen:

[link]

Regisztrálni kell hozzá, de az 2 perc. Meg kell hozz ez a program:

[link]

Ugyanez a szerző írt hasonló könyvet a motorkerékpárokról is, meg az automata váltókról meg még pár ilyen témáról.

2012. júl. 23. 00:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Így van, a Ternai alapmű, én is azzal kezdtem 13 évesen. :)
2012. júl. 23. 00:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Ugye-ugye? Ha minden tizenéves fiúgyerek elolvasná, akkor nem lenne annyi ostoba kérdés ezen az oldalon. Az a könyv ad egy kis műszaki "felvilágosítást".
2012. júl. 23. 00:52
 6/12 anonim ***** válasza:
Úgy ám, csatlakozom, nem lehet mindjárt a csiptuninggal kezdeni.
2012. júl. 23. 00:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg, de alapvetően műszaki érzék kell hozzá. Ha ez megvan, megveszed az első autódat és bütykölöd, ha hozzá se szagolsz az ilyesmikhez, akkor meg sztem ne erőltesd.
2012. júl. 23. 10:19
 8/12 anonim ***** válasza:

elmész,lerakod az érettségit és utána egy szakmunkásba mész tovább tanulni mint autószerelő ennyi az egész!! :)

Ha külső gyakorlati helyre kéred magad (autószerelő cég/műhely) akkor még tanulhatsz is valamit! :)

2012. júl. 23. 11:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele , de én gyakorlatban kezdtem. Vettem egy ócska simsont és kis szülői segítséggel meg internetes böngészgetéssel darabjaira szedtem és felújítottam és közben mindent megtanultam a működéséről azóta makulátlan állapotba van , most ugyanezt csinálom egy autóval is.
2012. júl. 23. 11:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Aha, jó. De ha először olvasol, akkor nem csak az elmélettel leszel tisztában - amit csak szereléssel nem vagy nehezen lehet megszerezni - hanem anyagilag is jobban jössz ki, mintha öntenéd 14-15-16 évesen a pénzedet egy Simson felújítására. Jó gyakorlóterep, mert képes gyakran beadni a kulcsot, de csak a szerelés miatt felesleges.

Sőt, olcsóbban tudsz szerezni komplett Lada blokkot bontóból, azzal is el lehet játszani napokat... :D

2012. júl. 24. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!