Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Több helyről hallottam, hogy...

Több helyről hallottam, hogy azt pletykálják, hogy azt akarják bevezetni B kategóriás jogosítvánnyal lehessen 125 ccm-es motort is vezetni, ennek van igazságalapja?

Figyelt kérdés

2012. júl. 18. 13:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Te most szívatsz?:D
2012. júl. 18. 14:06
 2/15 anonim ***** válasza:
74%

A "jól értesült", "biztos forrásból hallotta", "ő már csak tudja, mert régóta vezet" kategóriájú ismerőseidet, akik ezt pletykálták, légy szíves, egyesével vágd szájon úgy, hogy az összes foguk kiperegjen. Úgy majd kevésbé tudnak beszélni és hülyeségeket terjeszteni.

Utána pedig keress rá az interneten a "B125" kifejezésre vagy bármi másra, ami a "tuti tippként" hallott ökörséghez kapcsolódik. Rá fogsz jönni, hogy B kategóriás jogosítvánnyal eddig sem lehetett 125-ös motort vezetni, most sem lehet és a közeljövőben nem is lesz rá lehetőség, de már jó ideje él az a lehetőség, hogy B-s jogosítvánnyal rövidebb tanfolyam keretein belül szerezd meg az A1-es jogosítványt.

2012. júl. 18. 14:13
 3/15 anonim ***** válasza:
Mindenképpen van!!! Utána jó lesz teherautóra is, pótosra is, buszra is. 2019-től pedig helikopter és repülőgépre is. Biztosan tudom, van egy ismerősöm, aki hallotta valakitől, aki már látott egy embert, akinek valaki mesélte, hogy így lesz!
2012. júl. 18. 14:32
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Ne halgass a többiekre, tájékozatlanok.

Van egy olyan EU-s elképzelés, hogy megszűnnek a kategóriák. 2014-től tervezik a bevezetését, és Magyarország, mivel EU tagállam, szintén bevezeti, ha az EU elfogadja.

A megszűnő kategóriák azt jelentik, hogy egyszer levizsgázol, és onnantól bármit vezethetsz. Viszont azt is jelenti, hogy mindenből kell vizsgáznod.

2012. júl. 18. 14:59
 5/15 anonim ***** válasza:
Utolsó: Nem igazán értem ezt... Ha megszűnnek a kategóriák, akkor mondjuk csak 'A' lesz, és azzal akkorát vezetsz amekkorát akarsz. Ezzel az a baj, hogy csak 21(mostmár ugye 24 lesz) évesen motorozhatnál? Ha meg nem így lenne, és 14 évesen letehetnéd a jogosítványt, csak köbcenti határ lenne, akkor ugyanott tartunk, mint most, azt meg nehezen tudom elképzelni hogy 14 évesen 1200-as gépeket lehet hajtani... Na de már ha csak 24 évesen lehet motorozni, kihalna az 50-125ös gépek piaca. 24 évesen gondolom senki nem akar kismotorra felülni...
2012. júl. 18. 15:08
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem mondod... :)
2012. júl. 18. 15:10
 7/15 anonim ***** válasza:
#5. Nem érted az iróniát. Sebaj! Egyébként rosszul tudja a negyedik. Az EU-ban alanyi fogon fog járni a jogsi mindenkinek 8éves kortól,2020-tól. Biztos forrásból tudom.
2012. júl. 18. 15:18
 8/15 anonim ***** válasza:
Hallottad valakitől? :)
2012. júl. 18. 15:36
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
#4 totál baromságokat beszél, az EU-ban is mindenhol bontva van kategóriákra a jogsi
2012. júl. 18. 15:40
 10/15 anonim ***** válasza:
#9. Te sem érted a poént?
2012. júl. 18. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!