600as sportmotort vett a barátom, hogyan kell "ülni" rajta?
Tegnap vitt rajta először, tudni kell h 160 centi vagyok, ha leghátul ültem volna akkor őt tudtam volna átkarolni de azt meg nem éreztem elég biztonságosnak, így a motort fogtam előtte, csak így meg előre csúsztam már kb az ő ülésére :S :D ami ugye neki sem kényelmes, ráadásul azon is úgy voltam mikor elkezdett gyorsulni h úgy éreztem majdnem leesek.
Egyáltalán h a bevált? Őt fogjam közbe vagy a motort?
Ezt a motor fogást nem értem.
A sportmotorokat sajnos nem kétszemélyre tervezték. Tudom, hogy van rajtuk hátsó ülésnek csúfolt valami, de nem túl ideális. Jómagam egyszer ültem a saját motorom hátsó ülésén és elég is volt. Soha nem fogok oda visszaülni ( mondjuk én magasabb vagyok nálad :) )
Ha mindenáron ott akarsz ücsörögni akkor mindenképpen azt javaslom, hogy a barátodat öleld át ( és viselkedj úgy menet közben mint egy zsák krumpli :) ).
Egyébként létezik olyan, hogy utaskapaszkodó:
A motort ne, mindenképp a srácba kapaszkodj. Meg kell szokni neked meg neki is. :D
Egyébként ha a lábaddal rendesen kitámasztasz nem csúszol rá. :)
Aki azt mondja, hogy a barátodba kapaszkodj az még életében motort se látott, maximum poszteren. Eszeteknél vagytok? Mert nem igen....azt se tudjátok miről beszéltek.
Kedves kérdező kérlek ne hallgass rájuk.
Több éve motorozok, nagy motorral, sokat ültem már hátul is és sok embert is vittem. Ennek módja sportmotoron:
próbálj meg szorosan közel ülni hozzá, dőlj rá öleld át, egyik tenyeredet a tankra teszed, másikkal pedig átfogod a saját csuklódat. Így máris gátolva van hogy le ess, és a fékezéseknél is tudod magad támasztaani a tenyereddel ugye. A lábaiddal pedig szorítod erős gyorsításnál. Ennyire egyszerű ez a történet. Kicsit persze bele kell jönni, de majd ezt kitapasztalod. Aki azt mondja, hogy a sofőrt fogd, az még életében nem ült motoron. Főleg nem sportmotoron. Túramotoron vagy simsonon oké, de sportmotoron, eszem meg áll :D Annál rosszabb, ha őt fogod.....nagyobb az esélye, hogy mind a ketten beszartok ha valami hirtelen nem várt dolog történik :D
Kanyarban dőlj vele, segíts neki kanyarodni!! Védőfelszerelés fontos !!! Jó motorozást és vigyázzatok egy 6 kilós gép már nem játék!!!
#4: 10éve motorozok , az igaz hogy világéletemben endurós voltam, de mikor vittem valakit az mindig belém kapaszkodott.
Egyrészt mert máshogy nem volt stabil a történet, másrészt az üléspozíció miatt. Harmadrészt meg m,ert megőrülnék ha valaki a zacsim környékén matatna vezetés közben. :D
Az egyik barátomnak egy Gixxerje van, ő pont a múltkor cseszte le a barátnőjét, mert nem belé kapaszkodott, és majdnem lemaradt a gépről.
Szerintem egyénenként változik kinek mi szimpatikus. 130-nál többel megy ugye úgyse megy senki. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!