Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltónál elég ha...

Automata váltónál elég ha csak "P" be hagyom nem húzom be a kézit?

Figyelt kérdés
Mert ahogy manuálisnál hogy „1” be hagyom kézi szükségtelen.

2012. júl. 15. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Elég. Erős lejtőn azért inkább fékezd.
2012. júl. 15. 23:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Sík úton bőven elég a P fokozat is, persze, de ha egy kissé lejt előre, vagy hátra, akkor már mindenképp húzd be, mert nem tesz jót a váltónak!
2012. júl. 16. 01:02
 3/6 smitwesson ***** válasza:
A "P" az azt jelenti, hogy "Parkolás", tehát álló helyzetben tartja az autót. Azt úgy csinálták meg a mérnökurak, hogy az autómata váltóban összeakasztottak két fogaskereket, úgy, hogy a féltengelyek végén a kerék ne tudjon elfordulni, semmi áron semm. Inkább elcsúsznak a kerekek, de a váltó nem enged forgási lehetőséget. Nem, nem fog tönkremenni, hiszen ezt pont ezért találták ki, de viszont, ha lehül a motor és ezzel eggyüt a váltó is, és csak a P- nyugszik az autó, akkor eléggé nagy valószínűséggel következő reggel kissé nehezen fogod kivenni ebböl a helyzetből a kiválasztó kart, hiszen össze van akasztva két fogaskerék és ezek feszültség salatt vannak. Persze nem elektromos. Tehát ha nagy lejtőn állsz, csak célszerű behúzni a kéziféket. Meg azért is, mert ha valamilyen meghibásodásból mondjuk eltörik az eggyik féltengely vagy a faszom sxe tudja mért, akkor neked nyugodt legyen a kis lelkiismereted, hogy Te még a kézit is behúztad!
2012. júl. 16. 08:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 16. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Amikor eros lejton parkolok az automataval es berakom Pbe, akkor mindig egy picit elore gurul az auto, azt a 10-15 centit mindig belekalkulalom es meghagyom az en es az elottem (mogottem) allo auto lokharitoja kozott. Elindulasnal pedig, mikor berakod D be, akkor egy csunya hangot fog kiadni, ezt a kezi behuzasaval sem tudod elkerulni :(
2012. júl. 16. 19:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Felrobban. Biztos forrásból tudom!
2012. júl. 16. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!