Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.5 millióból milyen autót?...

1.5 millióból milyen autót? Egy újabb, vagy egy régebbit?

Figyelt kérdés
Szóval van peugeot 407 SW 2007-es évjárat, 1.9 diesel, vagy inkább egy régi 97-es W210-es Mercedes-t? Sok embert kérdeztem, inkább a régebbi mercedes mellett döntenének. Ti melyiket??
2012. júl. 14. 16:48
 1/7 anonim válasza:
Dacia Duster használtan nem játszik?
2012. júl. 14. 17:23
 2/7 anonim ***** válasza:

Nincs 1.9-es diesel motor a 407-ben, csak 1.6-2.0-2.2 és 2.7 V6. Különben itt egyáltalán nem arról van szó, hogy melyik jobb, vagy melyik szebb, hanem arról, hogy egy 5 vagy egy 15 éves autót akarsz venni. A baj szerintem az, hogy 1,5 millió forintért nem igazán kapsz normális állapotú 407 SW-t, csak a leharcolt példányokat vesztegetik ennyiért, a Mercinél meg nagyon széthúz a piac. Viszont ajánlom a 406-os széria utolsó példányait, lehet hogy azok vannak 10 évesek is, de én mégis vennék inkább egy 10 éves kommersz autót mint egy 15 éves Mercit. Összehasonlításképp:

406: [link]

W210: [link]

2012. júl. 14. 17:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: Köszi a választ. Igazából sose voltam Peugeot fan, nem is tudom hogy hogy vannak. A peugeotnak a kinézete fogott meg, nem is igazából a márka. Csak összehsaonlításképp, hogy fiatalabb autót is lehet kapni ennyiért. Még varilálok, már csak azért is mert a családban van egy 97-es C-s merci, és végülis mentem a peugeot-tal is, újabb, finomabb de végülis kilóméter sem volt benn jóformán. Sajnos nem tudom. Diesel motorjai a hdi van azt hiszem a peugeotnak, azok milyenek? Mert merciben nem CDI felé hajlanék, a HDI meg olyan lehet mint a CDI, nagynyomású, elektronika...
2012. júl. 14. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagynyomású a HDI is, mint minden modern dízel, de ezt, meg a VW TDi-ket tartják a legjobbaknak, nekünk volt több HDi is a családban, eddig orvosolhatatlan baj még nem volt vele, csak kissebb malőrök. A 407 persze tényleg többet tud mint a 406, vagy mint a Merci, van benne panorámatető (ezt egy sima tetőablak soha nem adja vissza, óriási élmény), a designja is szebb, nagyon precíz japán 6-os váltója van, de hiába találni a piacon 1,5 millió alatt is 407 SW-ket, jobban jársz, ha nem veszed meg őket - talán ha 2 millióig tudnád bővíteni a keretet már be lehetne ruházni egyre. 406-ban volt még nem-nagynyomású dízel is az EURO4-re váltás előtt, az is elég híresen strapabíró koncepció (bár akkora már mindenki megbízható dízeleket gyártott), csak hát azok ugye már olyan idősek mint a kérdésben szereplő Merci ( [link] ), annak meg mégiscsak meg van a presztízse meg magasabb felszereltsége. De én a helyedben nem félnék ennyire ezektől a magasnyomású rendszerektől sem, akár Mercedesről akár mondjuk Peugeotról van szó - vannak veszélyei és ha elromlik nem olyan olcsó mint egy öreg dízel javítása, de annyival simábban jár és erősebb, hogy ha sokat jár vele az ember, akkor megéri. De ezek az üzemanyagrendszerbéli problémák is jellemzően a rossz minőségű üzemanyag miatt lépnek fel, tehát egy kis odafigyeléssel meg rendes szervizeléssel megelőzhetőek.
2012. júl. 14. 18:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tartalmas hozzászólást!
2012. júl. 14. 21:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Bár a 6 sebesség szóljon mentségemre, hogy fogyasztásban nagoyn jó lehet egy 2000-res 6 sebességgel.
2012. júl. 14. 21:12
 7/7 anonim ***** válasza:
A Mercit ajánlanám a 2 közül, vagy ha már német akkor pl a sajátomat is tudnám ajánlani. Audi A6 C5. igen megbízható kis gép, és megy mint a mérgezett egér.:) 2.4 benzin 9-10L átlag, pályán 7L
2012. júl. 14. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!