Tudnátok ajánlani GT kocsit viszonylag olcsón?
Halvány fingod sincs az autókról, ugye?
Ferrari Gt-t szeretnél, vagy Fiat Punto GT-t? Csak hogy két végletet említsek!
GT= gran turismo
Ahogy az első faragatlan válaszoló írta, a GT valóban jelenthet grantourismot, de Grand Tourert is. A grantourismo kicsivel tágabb megfogalmazás, de alapvetően stílusos, nagy, kényelmes, 2+2, nagy ritkán 5 üléses coupékra kell gondolni, de semmiképp sem keményvonalas sportautókra.
Először talán a Peugeot 406 Coupé ugrik be ( [link] ), de utódjára a 407 Coupéra is illik a jelző ( [link] ). Persze ha már itt vagyunk a franciáknál a Laguna Coupet sem hagyhatjuk ki ( [link] ). A Maseratit valóban joggal említették meg, de ott van pl. az Alfa Romeo Brera is ( [link] ) és a GT is ( [link] ). Anno a Lancia is nagy volt ebben a műfajban, de a Kappa Coupé óta (amit amúgy nem lehetett Magyarországon kapni és tudtommal a mai napig nincs forgalomban itthon egy darab sem) nem volt ilyen autójuk.
A Mercedesnél a CL-osztály képviseli leginkább ezt a vonalat ( [link] ), az Audinál az A5 ( [link] ), de ezek már nagyon a határon vannak - lehetne vitatkozni hogy GT-k e avagy sem (a BMW-t éppen ezért meg sem említem, az még kétségesebb mint ezek), meg az olcsó kategóriába sem tartoznak bele, úgyhogy szerintem őket hanyagoljuk is.
A Volvo C70 ( [link] ) viszont tényleg grantourismo, de azthiszem ezzel ki is fogytunk a klasszikus GT autókból, amik itthon is elérhetőek, japánok közül talán a Honda Prelude vagy a Legend Coupe ami szintén vitatható besorolású, de én egyiket sem érzem ide valónak. Új autók között a Hyundai Veloster nevezhető talán GT autónak, az még nem húz annyira a sportató kategória felé.
#4:
A második is ugyanaz a faragatlan, mint az első és az ötödik!
Véleményem szerint kár ennyit magyaráznod egy 15 éves kis gyógyegérnek, aki egy kérdést se tud rendesen kiírni!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!