Torx kulcsnál mi a jelentősége annak hogy lyukas-e a közepe, vagy nem? Melyik a jobb? (link)
Melyik a jobb? Fontos hogy lyukas legyen a közepe? Melyik bírja tovább? Bocsi ha hülyék a kérdések, de nő vagyok és nem értek hozzá :)
Ja és azért is bocsánat, ha a kategória rossz, nem találtam ennél jobbat neki. :)
A jelentősége csak abban van, hogy a "lyukas" készlettel azokat a torx csavarokat is meglazíthatod-meghúzhatod, amelyikek fejében levő lyuk közepéből egy kis tüske áll ki. A kulcson levő lyuk ezt fogadja be. A tömör kulcsot az ilyen "tüskés" csavarba nem tudod beledugni, tehát a tömör kulcs ilyen kor használhatatlan.
Bizonyos gyártók előszeretettel használnak olyan csavarokat - mint például a fent említett "tüskés" megoldás - amelyeket átlagos szerszámmal nem tudunk szerelni. De mint láthatjuk csak legfeljebb nehezítenek a helyzeten, de nem lehetetlenítenek, hiszen kapható szerszám ezekhez is. :D
Egyik sem jobb mint a másik, csakhogy a "lyukas" cészerűbb, mert azzal a "tüskés" és a normál - "tüske" nélküli - is szerelhető. :)
dellfil
A sima nem lyukas közepűvel csak trox csavarokat tudsz húzni.
A másikkal tudsz ilyen speciális "hülyefejű" csavarokat is meg normál troxot is.
Árban még olcsóbb is a lyukas ha jól láttam, én azt venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!