Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy simsonom, ami most...

Van egy simsonom, ami most lett teljesen felújítva, de nem indul. Van tippetek, hogy miért?

Figyelt kérdés
Új henger, hengerfej, dugó, gyűrű, csapszeg, tűgörgő, komplett főtengely, csapágyak, szimeringek. A motor nem indul. Bezin, szikra van. A gyújtás oké. Ha a gyertyát benzinbe mártom és szikrát ellenőrzök a hengerhez érintve, belobban a benzin rajta. Szimeringek is jól zárnak. Dugó jól van benne. Riga karbi van rajta, ezzel ment előzőleg is. Ezért lett felújítva, mert nem indult. Van tipp valakinek mitől nem megy?

2012. júl. 13. 18:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hy!

Próbáljad betólni hátha csak az aksi rossz vagy ha nem, aksis akkor is próbáld meg betolni.

ha nem megy akkor nézd meg a gyújtásodat hogy holtpont elött 3mm-rel elötte van e ,majd elkezdheted nézni az elektronikáját hogy mi nem okés rajta ,lehet csak egy kondi csere kell bár kétlem ha erős szikrája van.

A benzincsapot is kitisztíthatod ,megnézheted hogy nem e mozog e a gyertyapipa ,és a karburátoron se árt a gyári beállítás.

ment a moci mielött felújítottad?

2012. júl. 13. 23:18
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha jó helyen (időpontban) van a szikra, és rugdosás után benzin van a gyertyán, akkor én is arra tippelnék hogy kevés a szikra ereje hogy nyomás alatt ív képződjön.

Csökkentsd le a gyertyahézagot kisebbre, kisebb közön könnyebben lesz szikra. Ha úgy hajlandó elindulni, akkor megvan a gond.

Azért indítási nehézségek miatt a fél blokkot cserélni komoly pazarlás..

2012. júl. 14. 01:57
 13/20 A kérdező kommentje:
Tolásra sem hajlandó indulni, csak puffan és annyi. Kisebb gyertyhézaggal sem megy. No nem csak azért lett felújítva, mert nem akart beindulni! A henger is oda volt, a főtengelyem kotyogott a csapágyban, hajtókar szintén, a szimeringek cseréje meg szerintem ilyenkor egyértelmű.
2012. júl. 14. 07:41
 14/20 kgpassat ***** válasza:

Szikra színe milyen? Mexahézag, előgyújtás hogy áll?

Aki ezt a 3 mm-es előgyújtást mondta, az vajon komolyan gondolta?

2012. júl. 14. 08:24
 15/20 A kérdező kommentje:
Szikra szine kékes. Előgyujtás a felső holtpont előtt egy picivel ad szikrát. Nem tudom, hogy a hegerben is ad szikrát, vagy sem.
2012. júl. 14. 09:42
 16/20 A kérdező kommentje:
Megszakitó hézag 0.35-re lett állitva.
2012. júl. 14. 09:45
 17/20 anonim ***** válasza:
Vagy elállítódott a gyújtópont, vagy rossz a gyertyád, esetleg a gyertyapipánál a kábel lazult ki. Állíts után gyújtásnak, gyertyát cseréld ki és ellenőrizd le a kábelt is!
2012. júl. 14. 13:31
 18/20 A kérdező kommentje:
Fúrógéppel meghjtottam a főtengelyt, de arra sem reagált. Kondit kicseréltem, mert mozgott a belseje, de semmi. Nincs több ötletem.
2012. júl. 14. 13:35
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem fogjátok elhinni mi volt a gond! Gyújtótekercs cser és megy pöcc-röff. Köszi mindenkinek a segítséget!
2012. júl. 14. 16:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Na a következő variációk a lehetségesek ha csak puffog:

Utógyújtás,túl sok benzin ,lehet hogy rossz az úszó vagy fenn akadt a tűszelep,gyertya nem jó,lehet hogy letört egy pici centis darab az egyik gyűrűből ami a dugón van-egyszer ez volt nálam is,Ha tudsz akkor azért mérj rá az aksira

A kipufogónál nem köpi ki a nyálat?

Üdv!

2012. júl. 14. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!