Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csöpög az olaj a kipufog...

Miért csöpög az olaj a kipufogókönyöknél? (Simson S51)

Figyelt kérdés

Van ez a motor, épp felújítás alatt áll (örököltem, 7 évet állt, de most rendbe akarom tenni).

A motor pöcc-röff indul elsőre, olajcserét elvégeztem a 7 éves állás után, viszont valamiért a kipufogókönyöknél csöpög valami olaj. A színe nem hasonlít sem az új hajtóműolajra, sem a használtra, amit lecseréltem, sokkal sötétebb.

(A benzin még az, ami a tankban volt, ha ez számít.. sokat nem járt a motor, csak annyira, hogy ellenőrizzem a világítást, miegyebet)

2012. júl. 11. 22:00
 1/2 anonim ***** válasza:
A benzint engedd le, mosd ki a tankot, és keverj be "új" benzint, valami jóféle olajjal (nem Arol). Ha jó arányban kevered (1:50 elég, ha jó az olaj), nem fog csöpögni semmi, sehonnan.
2012. júl. 11. 22:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Túl van szivatva,egyszer kipörgeted,és meg fog szűnni a jelenség.

Az sem árt,ha könyékcső tömítést cserélsz.

2012. júl. 11. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!